Manastirea Martirilor - Egipt

Manastirea Martirilor - Egipt Mareste imaginea.

Potrivit cercetarilor, pe langa manastirile de pe malul vestic al Nilului, in apropiere de satul Sohag, au existat mai multe manastiri. Abu l-Makarim, un calator din secolul XIII, care a vizitat numeroase manastiri egiptene, a mentionat in lucrarile sale trei lacasuri de cult. Istoricul Al-Maqrizi face referire la Manastirea celor Sapte Munti si la Manastirea din Sabrah, inchinata Sfantului Mihail.

In zilele noastre exista opt manastiri la est de Akhmim, cateva dintre aceste lacasuri de cult fiind recent redeschise. Aceste manastiri sunt inchinate Martirilor, Fecioarei Maria, Sfantului Mihail, Sfantului Gheorghe si Sfantului Bisada. Persecutiile suferite de crestini in timpul imparatilor Diocletian si Maximian au dus la un numar mare de martiri. In Egipt, martirii au fost alungati de catre Guvernatorul Arianus. Acesta a venit la Akhmim din Lycopolis tocmai pentru a-i vana pe crestinii din provinciile Panopolis si Antaioupolis.

 

Documentele de la Vatican mentioneaza peste 8000 de crestini care au refuzat sa se inchine zeilor romani. Acestia au fost martirizati in Akhmim. Chiar daca majoritatea martirilor sunt anonimi, cativa dintre acestia sunt comemorati. Printre acestia se numara Dioscorus si Aesclepius, asceti din desertul Akhmim. Acestia au fost torturati si decapitati.

Manastirea Martirilor - Egipt

In inima desertului, la sase kilometri nord-este de Akhmim, se afla trei manastiri. Manastirea nordica, din apropiere de as-Salamuni este inchina Arhanghelului Mihail, manastirea centrala este inchinata martirilor, iar manastirea sudica este inchinata Fecioarei Maria. Manastirea Martirilor se afla la un kilometru departare de drumul ce leaga Esna de Edfu.

 

Aceasta manastire, cunoscuta si sub numele de Manastirea Sfantul Ammonius, se afla in partea de est a desertului al-Hawawish. Manastirea a fost construita pe o fosta necropola. Multe morminte au fost profonate si distruse. Aceasta necropola a oferit muzeelor din Europa si America numeroase obiecte sacre, din cele mai vechi perioade. Printe aceste obiecte vechi se numara si documentul care infatiseaza istoria Patriarhului Iosif din Vechiului Testament, care dateaza din secolul VIII.

In anul 1904, la Manastirea Martirilor a fost descoperita Cartea lui Solomon. Aceasta carte este una dintre cele mai complete manuscrise existente sub forma de papirus. Acest document contine si trraducerea in dialectul Akhmim al Invataturilor lui Solomon. Cartea lui Solomon a fost scrisa cel mai probabil in secolul al IV-lea si este cel mai lung text scris in acest dialect, pastrat pana in zilele noastre.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

 

Pe aceeaşi temă

25 Iunie 2012

Vizualizari: 1956

Voteaza:

Manastirea Martirilor - Egipt 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE