Sfantul Mucenic Eutihie

Sfantul Mucenic Eutihie Mareste imaginea.

Sfantul Mucenic Eutihie a fost ucenicul Sfantului Ioan Evanghelistul si al Sfantului Apostol Pavel. A fost sfintit ca Apostol misionar. A vestit cu mult curaj credinta in Hristos, distrugand multe temple pagane. In timpul calatoriilor sale misionare, a fost insotit neincetat de un inger. Acesta il intarea si ii vestea cele ce avea sa i se intample. Tot acest inger il hraneste in chip minunat in vremea in care se afla in temnita.

A fost aruncat in foc si la fiare, dar a iesit nevatamat prin purtarea de grija a lui Dumnezeu. Pentru ca nu a lepadat credinta in Hristos, a fost omorat cu sabia.

Sunt persoane care afirma ca Eutihie ar fi fost cel despre care se face pomenire in Faptele Apostolilor cap 3 - un tanar oarecare, anume Eutihie, sezand la fereastra, ametit de somn, a cazut din acea casa de la randul al treilea si murind, a fost inviat de Sfantul Apostol Pavel.

Pentru a nu fi partasi confuziei, amintim ca cel care a cazut era din Troada, pe cand Sfantul Mucenic Eutihie pe care il cinstim astazi, era din Sevastopol. Si trecerea acestora la cele vesnice este diferita: cel pomenit in Faptele Apostolilor a murit in Spania, in vreme ce Sfantul Mucenic Eutihie a sfarsit in Efes, prin taiere cu sabia.

Tot astazi, facem pomenirea:
- Sfantului Aristoclie Athonitul;
- Sfantului Mucenic Tation;
- Sfantului Cuvios Gheorghe din Limnos;
- Sfantului Dionisie din insula Zachintos;
- Sfantului Cosma Etolianul;

Maine, serbam aducerea moastelor Sfantului Apostol Bartolomeu.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Calendar Ortodox

24 August 2015

Vizualizari: 29242

Voteaza:

Sfantul Mucenic Eutihie 5.00 / 5 din 5 voturi.

Cuvinte cheie:

Sfantul Mucenic Eutihie

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox