Sfantul Mucenic Iulian din Cilicia

Sfantul Mucenic Iulian din Cilicia Mareste imaginea.

Sfantul Mucenic Iulian s-a nascut intr-o familie de nobili. A trait in Tarsul Ciliciei in vremea lui Diocletian. Sfantul Mucenic Iulian cand a primit moartea muceniceasca era in varsta de 18 ani. Persecutorii l-au torturat timp de un an incercand sa-l faca sa se lepede de credinta in Hristos. Acestia au arestat-o pe mama lui Iulian, silind-o sa-si convinga fiul sa se lepede de Hristos, dar ea l-a sfatuit sa mearga la moarte cu multumire, cu nadejde si cu bucurie. Sfantul Mucenic Iulian a fost legat intr-un sac, plin cu serpi veninosi, pe care l-au aruncat in mare.

Sfintele moaste ale Sfantului Mucenic Iulian au fost aduse de valuri la mal, iar credinciosii le-au gasit si le-au ingropat cu cinste la Alexandria, in anul 290. Moastele au fost mutate dupa un timp in Antiohia.

In predica sa la Sfantul Mucenic Iulian, Sfantul Ioan Gura de Aur spune: "Din gura mucenicului iesea glasul lui cel sfant, iar impreuna cu glasul si o lumina care lumina mai puternic decat razele soarelui [...] Luati un om bolnav, indiferent cat de groaznic, un posedat de diavol sau care si-a pierdut mintile, si aduceti-l la racla in care se odihnesc ramasitele sfinte ale acestui sfant, si veti vedea cum demonul sare si fuge de la om, ca si ars de foc".

Tot in aceasta zi facem pomenirea:

- Sfantului Mucenic Afrodisie;

- Sfantului Mucenic Terentie, episcopul Iconiei;

- Sfantului Mucenic Iulian Egipteanul;

- Sfantului Mucenic Nichita Nisireanul;

Maine facem pomenirea Sfantului Mucenic Eusebie, episcopul Samosatelor.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Troparul Sfantului Mucenic Iulian din Cilicia - AUDIO

Calendar Ortodox

08 Noiembrie 2021

Vizualizari: 43293

Voteaza:

5.00 / 5 din 3 voturi.

Comentarii (1)

  • Valeriu TanasaPostat la 2012-06-21 21:40

    Impresionanta vederea Sfantului Ioan Gura de Aur. Iata ce sfat , ce pilda frumoasa ne ofera tuturor. Fiindca, mai mult sau mai putin, toti suferim posedare de diavol. Atunci cand incetam rugaciunea si trezvia, cu cine ramanem, daca nu cu cel rau. De asemenea hotararea mamei sfantului Iulian, povatuind-l sa mearga "cu multumire, cu nadejde si bucurie" la moarte!. Luati aminte mamele zilelor noastre. O mama crestina nu face nici o concesie CREDINTEI in Hristos. Doamne ajuta!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox