Exista sot perfect sau sotie perfecta?

Exista sot perfect sau sotie perfecta? Mareste imaginea.

Sunt persoane care considera ca exista sot sau sotie perfect/a. Si atunci cand decid sa se casatoreasca doresc sa o faca cu acest tip de persoana. Numai ca celor ce cred in sotul/sotia perfect/a le pot spune ca pot astepta mult si bine si el/ea nu va veni.

Si ce inseamna un sot sau o sotie perfect/a? O persoana care sa simta asa cum simti tu, careia sa-i placa ceea ce iti place tie, sa vada lumea cu ochii tai etc. Si de va fi asa, isi spun cei care cred in fiinta umana perfecta, nu vor mai exista conflict, disputa, neintelegeri.



Sa presupunem ca ar exista un astfel de tip de persoana, o copie perfecta a propriei noastre fiinte. Avem garantia ca inima ne va bate in fata ei si ca inima lui va raspunde batailor inimii noastre? Si de ar fi asa, ar fi monotonie, caci cel de langa noi nu ne-ar da nimic nou. Ne-am plictisi.

Ori de cate ori vom cauta sa ne iubim pe noi in cel de langa noi, vom sfarsi in nefericire. Trebuie sa-l iubim pe cel de langa noi asa cum este si de vom iubi curat, vom vedea ca acesta va ajunge sa imprumute multe gesturi, cuvinte etc, care ne defineau. Semn ca el creste in noi, nu langa noi. Sa iubim curat si vom vedea ca va creste in noi dorinta de a fi cu el nu doar aici, ci si in viata vesnica.

Ca aceasta crestere sa fie cu adevarat roditoare, ea trebuie sa fie insotita de cresterea noastra in Dumnezeu. Numai asa vom ajunge sa nu toleram caderile celui de langa noi, pentru ca trebuie sa crestem impreuna in iubire.

Traiesc cu convingerea ca la finalul chipului acestei lumi, fiecare sot trebuie sa aiba chipul sotiei. Si invers. Iar impreuna, chipul lui Hristos. Cel care se va duce la judecata  doar cu chipul sau, va da dovada de lipsa de iubire. Sa ne aducem aminte ca Fiul venind in aceasta lume, nu ne opreste niciodata la El, trimite catre Tatal sau Sfantul Duh: "Cel ce Ma vede pe Mine Il vede pe Cel ce M-a trimis pe Mine (Ioan 12,45)".

Putini se mai roaga lui Dumnezeu sa le daruiasca omul caruia ii pot lua chipul, cu care pot intra in Imparatia Cerurilor. Cand in viata apar mici probleme in casnicie, in loc sa cautam sa le rezolvam, ne preocupam sa le dezvoltam, cautand mai degraba divortul si mai putin iertarea, rabdarea, intelegerea etc. Ne lipseste puterea de a vedea in cel de langa noi darul facut de Dumnezeu noua. Sa ne rugam pentru sotul/sotia cu care trebuie sa ne unim pentru vesnicie si sa nu ne intristam daca unii asteapta mai mult, iar altii mai putin raspunsul din partea lui Dumnezeu.

Sa ne intrebam zilnic: Ce am facut eu astazi pentru cel de langa mine? Sa cerem de la Dumnezeu sa ne daruiasca raspuns bun in toate actele noastre, astfel incat niciodata sotul/sotia sa nu spuna ca ii este greu sa traiasca alaturi de noi. Sa nu Ii cerem lui Dumnezeu doar sa-l schimbe pe cel de langa noi, ci sa ne schimbe si pe noi. Si asta pentru ca trebuie sa traim cu credinta ca suntem un trup.

Traiti diferentele, nu fugiti de ele. Nu uitati ca Dumnezeu a creat un Adam si o Eva, nu doi Adam sau doua Eva. Rugati-va lui Dumnezeu sa va daruiasca puterea de a deveni pentru celalalt o binecuvantare.
Asa va fi posibila existenta sotului sau a sotiei perfect/e.

Adrian Cocosila

.
Pe aceeaşi temă

02 Aprilie 2012

Vizualizari: 16120

Voteaza:

Exista sot perfect sau sotie perfecta? 5.00 / 5 din 3 voturi. 14 review utilizatori.

Cuvinte cheie:

familie nunta casatoria

Comentarii (14)

  • Irina BaicuPostat la 2012-08-13 14:08

    Cand ma gandesc la sotul perfect, in nici un caz nu il consider a fi o copie perfecta a propriei mele fiinte (mai ales ca eu nu sunt perfecta). Sotul perfect este cel alturi de care relatia este armonioasa, iubesc si sunt iubita, daruiesc si primesc in acelasi timp, fara a se tine cont cine da mai mult de fiecare data. Sotul perfect este cel alaturi de care imi doresc sa imbatranesc si pentru care ii multumesti in fiecare zi lui Dumnezeu ca l-am intalnit. O mie de vieti de-as mai trai, tot impreuna cu sotul meu as vrea sa traiesc.

  • Marcu AdrianPostat la 2012-07-13 22:19

    Foarte frumos si rational. Am avut multe de invatat. Multumesc !

  • Vasa NastaPostat la 2012-02-05 21:01

    Minunate sunt lucrurile mainilor Tale Doamne si nici un cuvant nu este de ajuns ! Doamne lumineaza-ne cu puterea Ta cea Sfanta ! Amin. Va multumesc Parinte Adrian pentru continutul articolului care este pe cat se poate de luminator PENTRU MINE MULTPACATOASA !

  • olga neculaiePostat la 2012-01-27 22:54

    olga neculaie bunul Dumnezeu le rostuieste pe toate un viata fiecarui om . au trecut 38 de ani de cand sunt cu sotul meu si deabia acum miam dat seama ca este sotul perfect.ma inzestrat Domnul cu o mare rabdare si acum ii multumesc din tot sufletul ca ma ajutat sa pot sta cu el toti acesti ani care au trecut ca fulgerul cu bune si cu rele.acum imi aduc aminte numai de cele bune daca as luao de la inceput tot pe el las alege.spun toate acestea pt ca nea incercat Dumnezeu de multe ori,acum un an si 3 luni sa imbolnavit a facut o pleurezie a fost la un pas de moarte dar a scapat iar acum 2 saptamani a facut un accident vascular cerebral cu o criza puternica si f urata ca iam tinut lumanarea,lam dus la spital impotriva vointei lui si Dumnezeu iar a facut minune ca dupa 8 zile de spitalizaresa intors acasa bine sanatos fara nici un tratament pt acasa,neam casatorit din dragoste ne iubim f mult dar acum cred cal iubesc si mai mult si mia daruit Dumnezeu sotul perfect.avem o fata si un baiat si 3 nepoti .mia daruit si familia perfecta nepotii imi sunt terapie si mau intinerit psihic cu 20 ani

  • craciun ionel-iulianPostat la 2012-01-27 13:53

    si eu cred ca am sotia perfecta, deoarece ma iubeste atat de mult, incat desi avem anul acesta 25 de ani de casnicie,imi mai trebuiesc 25 ca sa pot sa-i multumesc Lui Dumnezeu in fiecare zi ca mi-a daruit-o.

  • elena angelescuPostat la 2012-01-25 21:45

    Este foarte adevarat ca perfectiunea sta in diversitate.Daca ar fi sa ma gandesc la cat de multe lucruri am in comun cu sotul meu,atunci ar trebui sa ma intreb cum de am reusit sa rezistam 21 de ani unul langa celalalt.Avem pasiuni diferite,preocupari diferite si cu toate acestea am reusit sa construim o relatie bazata pe incredere, iar celor doua fete de 20 si respectiv 18 ani,sa le daruim toata dragostea noastra.Pentru toate acestea trebuie sa-i multumim lui Dumnezeu ca ne-a dat cel mai de pret dar "dragostea".

  • L HPostat la 2012-01-24 19:32

    Frumos articol

  • loredana capraruPostat la 2012-01-24 15:37

    felicitari Ionel si felicitari si sotiei tale si cu atat mai mult copiilor vostri ca au asemenea model

  • Ionel Cojocariu Postat la 2012-01-23 21:51

    Anul acesta, pe 25 octombrie, implinim 25 de ani de la casatorie. Avem o fata de 24 de ani si un baiat de 19 ani. Cu fiecare an care a trecut, sotia mea a fost tot mai frumoasa. Perfecta a fost mereu, dar parca mai mult in anii din urma.

  • Valentin CiobanuPostat la 2012-01-23 17:01

    adevarat ce scrie :) mi-am dat si eu seara de asta din propria experienta. fetele care semanau cu mine la gesturi si celelalte au devenit mai putin atragatoare decat cele care nu sunt ca mine. alaturi de persoane diferite fata de tine, descoperi noutati si imparti si tu noutati :)

  • lorena savinPostat la 2012-01-23 14:00

    :) frumos!

  • Octavian Adrian TabaraPostat la 2012-01-23 10:57

    Foarte interesant si folositor articolul. Cand citesc articole de pe acest site mai imi inalt/curat mintea pe partea duhovniceasca. Doamne ajuta!

  • Sandu-Gabriel VasilePostat la 2012-01-23 10:36

    Felicitări pentru articol părinte. Doamne ajută!

  • laurentiu arama Postat la 2012-01-23 10:31

    eu cred ca am sotia perfecta

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE