Binecuvantare la kilogram

Binecuvantare la kilogram Mareste imaginea.

"Aveti probleme la serviciu? Noi va ajutam sa le rezolvati". "Aveti copii neascultatori? Veniti la noi si va vom ajuta". Sau poate nu va mai intelegeti cu sotul sau sotia ori suferiti de vreo boala. Nicio problema, noi va vom da solutia salvatoare. Nu, nu sunt articole de mica publicitate din vreun ziar, daca asta ati crezut, reclame la vreo "celebra" ghicitoare in bobi, carti, cafea sau mai stiu eu ce articole de uz casnic. Nicidecum.

In cautare de prozeliti, de vreo cateva saptamani, poate luni, pe un post tv, in fiecare dimineata, doi indivizi, care isi spun unul altuia "parinte", tin cu tot dinadinsul sa ne ajute la orice problema, indiferent de natura ei, si cum altfel decat "in numele Domnului". Straini de neam (dupa accentul cu care vorbesc) dar cunoscatori ai limbii romane poate mai bine decat multi dintre concetatenii nostri, imbracati cand la "patru ace", cum se spune, cand mai "casual", oamenii acestia mai sa treaca prin ecranul televizorului, sa te insface de gat si sa te binecuvanteze "in the name of God, of course".  Merge cam orice, nu conteaza. Stres, probleme la job, dezlegare de cununii, cearta in familie, lipsa de bani, copii neastamparati, probleme de sanatate, oamenii acestia au solutii la toate.

Bineinteles, insa, depinde si de dumneavoastra, pentru ca trebuie in primul rand "sa credeti" ca toate le va rezolva Domnul prin intermediul lor si, eventual, sa dati o tura pe la "biserica" lor unde veti fi binecuvantati.  Mai mult, daca nu va puteti deplasa exista o varianta la indemana oricui. Trebuie doar sa puneti un pahar cu apa langa televizor atunci cand unul dintre "parinti", scrasnind din dinti si incruntandu-se, "cheama sa se pogoare Sfantul Duh" peste un pahar cu apa pe care-l tine in mana si sa va rezolve toate problemele pe care le aveti. Probabil, bioenergeticianul Mudava, care in urma cu mai multi ani ne transmitea starea lui de bine, prin pase energetice, tuturor celor care-l urmaream la televizor, in campanie electorala, ar fi acum galben de invidie. Ei bine, acum, daca veti bea acel pahar cu apa veti fi negresit binecuvantati iar toate ofurile dumneavoastra vor disparea ca prin minune.

Dupa 1990, Romania a fost asaltata de tot felul de profeti, vraci, yoghini, secte, biserici ale lui Dumnezeu de toate felurile, de la primele zile pana la zilele cele de pe urma (nu inteleg de ce nu si cele de pe la mijloc) etc,  toate cu un singur scop. Acela de a distruge credinta noastra strabuna, a mosilor si stramosilor nostri, crestin-ortodoxa. Cea in care am crescut, cea pe care am primit-o de la parinti si bunici, cea pe care poporul nu a abandonat-o nici in cele mai grele momente, cea care ne-a intarit si ajutat sa depasim perioadele naprasnice care s-au abatut de-a lungul timpului asupra tarii. Si mai ales cea pentru care multi si-au dat viata.

De ce sa mai spunem si sa traim rugaciunea "Tatal nostru" cand este suficient ca un "parinte" sa invoce pentru noi Sfantul Duh ca sa ne rezolve toate problemele. De ce sa mai mergem la Sfanta Biserica, sa ne rugam si sa ne inchinam la Sfintele Icoane, sa participam la frumoasele slujbe, cand, daca  bem un pahar cu apa vom fi, brusc, binecuvantati cu totii. Din pacate insa, multi cad in aceste capcane si-si abandoneaza religia pentru tot felul de alte credinte.

Nu pot sa inchei decat cu vorbele Sf. Martir Domnitor Constantin Brancoveanu adresate fiilor sai atunci cand, dupa indelungi chinuri, au fost condamnati la moarte de catre sultan: "Si bunurile si viata ne sunt pierdute. Acum trebuie sa ne ingrijim sa nu ne pierdem si sufletele(...) Ramaneti tari in credinta si nu va clatinati, nici pentru viata voastra, nici pentru lumea toata".

Adrian Ionescu 

Despre autor

Adi Ionescu Adi Ionescu

Colaborator
21 articole postate
Publica din 12 Mai 2011

Pe aceeaşi temă

21 Ianuarie 2013

Vizualizari: 4192

Voteaza:

Binecuvantare la kilogram 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE