Rai si Iad

Rai si Iad Mareste imaginea.

Sunt surprins sa aud, in zilele noastre, de la unii "invatati", lucruri false despre existenta Lui Dumnezeu. Trebuie sa ne fie clar ca lumea aceasta trecatoare este materiala, tangibila, insa viata de apoi va fi vesnica si se va desfasura intr-o lume imateriala.

Este extrem de adevarata expresia ca exista printre noi tineri batrani asa cum exista si batrani tineri. Adica, exista acele persoane care inca din copilarie detin Harul intelepciunii, cunosc si traiesc cu adevarat tainele credintei, dar exista si batrani care in acest domeniu au ramas copii, carora le lipseste cu desavarsire cunostinta de Dumnezeu. Iar dintre acestia se gasesc cate unii care, desi nu cunosc invatatura crestina, spun cu glas tare ca nu exista Dumnezeu, asta pentru ca nu vor sa se supuna Stapanului adevarat. Ei se cred dumnezei, sunt mandri exact ca si diavolul si se vor duce in locul pregatit acestuia.

Noi suntem dumnezei creati de Dumnezeu, Care este necreat, si am fost pusi stapanitori peste intreaga lume vazuta. Noi suntem legatura dintre Dumnezeu si creatie. Printre crestini mai sunt multi altii care cred cu adevarat in Dumnezeu, insa acestia sunt mai limitati in cunoastere si raman cu invatatura primita la gradinita, crezand ca exista viata dupa moarte, ca exista Rai si Iad, ca Raiul ar fi plin de rauri cu lapte si miere, cu tot felul de flori si altele asemenea si este pregatit celor care cred in Dumnezeu si asculta de poruncile Lui, iar Iadul, spun ei, este acel loc intunecat cu foc si cazane de smoala pregatit diavolilor si celor ce i-au urmat sfaturile pe lumea aceasta.

Aceasta nu este o credinta neaparat ratacita, ci o credinta naiva. Ei bine treaba nu sta tocmai asa. Trebuie sa uitam de cazane, de smoala de foc, de rauri cu lapte si miere, acestea sunt doar metafore folosite pentru cei mai putin invatati si in special pentru copii. Daca lumea viitoare este una nemateriala, ce sa caute toate acestea acolo?

Iata cum se poate explica totusi in cuvinte Raiul si Iadul. Raiul este acea bucurie de vietuire in preajma Lui Dumnezeu, a sfintilor si ingerilor Sai, ceea ce e de nedescris, locul unde vom face lucrurile pentru care am fost creati, ii vom aduce slava Lui Dumnezeu, iar Iadul este acea tristete de a fi departe de Creator, durere de nedescris. Sufletul nostru sau constiinta cum ii spun unii se va bucura de unul dintre aceste locuri.

Credinta noastra nu ne opreste sa studiem ci din contra ne indeamna sa fi intelepti sa cercetam intreaga cat mai mult stiintele lumii acesteia, dar mai ales sa ne cunoastem credinta, pentru a ajunge la cunostinta adevarata. Dumnezeu nu se opune progresului tehnic,nu, ci se opune utilizarii nerationale a lucrurilor descoperite. Cea mai de pret invatatura este sa lucram dragostea.

Simion Dumitru

Despre autor

Dumitru  Simion Student Dumitru Simion

Colaborator
2 articole postate
Publica din 18 Martie 2011

Pe aceeaşi temă

31 Iulie 2012

Vizualizari: 4927

Voteaza:

Rai si Iad 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • andriesei florentinaPostat la 2011-03-19 13:25

    Este cel mai greu de vorbit despre rai,fiindca nici o limba sau minte omeneasca nu poate talcui îndeajuns frumusetile raiului,nu poate sa descrie fericirea din ea,însa: vesnic sa fii fericit, sa nu te temi niciodata ca ai sa ajungi sarac,bolnav,sa te invidieze nimeni, sa te judece, sa ravneasca...sa nu te ispiteasca nimic, sa nu ti se ofileasca trupul si frumusetea, sa nu mori niciodata,pururea sa fii fericit, totdeauna sa ai de toate si fara sfarsit, sa te îndulcesti de frumusetile fericirii vesnice-acesta este raiul. Daca toate acestea noi le-am avea pe pamant si n-am întampina bune si rele, suspine si regrete,amar si tristete,noi care facem pacate nu ne-am mai aduce aminte de iad, de suferintele iadului care asteapta sufletul cel pacatos, de aceea Dumnezeu a îngaduit în viata aceasta sa întampinam zile fericite dar si zile negre, lacrimi si tot felul de amaraciuni. Apoi, cum credem ca exista Dumnezeu rai,îngeri si suflet sa credem ca exista si iad si demoni. Va amintiti de îndracitul din Sfanta Evanghelie? Va amintiti rautatea si spurcaciunea dracilor ca nici porcii nu i-au suferit si au preferat sa se înece,decat sa-i primeasca? Exista iad si chinuri vesnice,dar putin se cugeta la vesnicie. Multi spun ca aici e iadul,aici e raiul pe pamant!Atunci,în zadar striga la noi semnele ceresti, urgiile dumnezeiesti, caci nu auzim, nu vedem si nu ne misca nimic, ci ne faurim mii de planuri ptr viitor,iar viata se scurge, moartea se apropie pe nesimtite si noi mergem spre prapastie cu ochii legati.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE