Viata este un dar de la Dumnezeu

Viata este un dar de la Dumnezeu Mareste imaginea.

Avortul bate viata. Acesta poate ucide mai multe vieti decat razboaiele sau alte tipuri de violenta, potrivit statisticilor europene in acest domeniu.

Din acest motiv, avortul a ajuns o problema grava care preocupa deopotriva statul si biserica, dar si numeroase fundatii si organizatii neguvernamentale, precum si specialisti din toate domeniile vietii sociale.

Statisticile europene referitoare la numarul avorturilor si la rata acestora, incepand de la cel de-al Doilea Razboi Mondial si pana in zilele noastre, ne arata o situatie ingrozitoare si anume uciderea a zeci de milioane de prunci, adica stergerea de pe harta Europei a unei tari cu o populatie de cateva zeci de milioane de locuitori, dar fara a avea loc vreun razboi.

Iata, bunaoara, numai in ultimii 15 ani, circa 20 de milioane de copii au fost "ucisi" din cauza avorturilor efectuate pe teritoriul Uniunii Europene, potrivit ultimului raport al Institutului pentru Politicile Familiei (IPF), care a fost prezentat in Parlamentul European.

Numai in Romania, in perioada inhibitiei, 1967-1989, s-au totalizat peste sase milioane de avorturi. Printre tarile Uniunii Europene cu cel mai mare numar de avorturi se mai numara Marea Britanie, Franta, Italia si Spania.

Spre exemplu, in anul 2009, in Europa au fost inregistrate aproape 3 milioane de avorturi, ceea ce inseamna 7850 de avorturi pe zi, sau 327 de avorturi pe ora, adica la 11 secunde, un copil este ucis in Europa, prin avort.

Potrivit ultimelor statistici ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii si Eurostat, in Europa media avorturilor este intre 20 si 30 la 100 de nasteri, in timp ce, Belgia si Elvetia declarau 14, respectiv, 15 avorturi la 100 de nasteri, iar Polonia a raportat un singur avort la 100 de nasteri.

Situatia existenta, in momentul de fata, este mai mult decat ingrijoratoare si, aceasta, cu atat mai mult, cu cat atitudinea, masurile si actiunea factorilor politici responsabili si decizionali este aproape inexistenta. Iar, daca ne gandim la viitorul Europei situatia devine catastrofala.

"Europa se afla la o rascruce istorica: or incepe o sustinere reala si integrala a familiei, a maternitatii si a copilului, fie mentine sprijinul insuficient care a cauzat prezenta criza, cu perspective catastrofale pentru viitor", a declarat presedintele IPF, in timpul prezentarii raportului.

Cu toate acestea, "Europa aloca tot mai putini bani pentru familie: ajutoarele destinate familiilor nu doar ca au scazut cu pana la 2,1% din PIB al statelor membre in ultimii 10 ani, dar, mai mult, acestea si-au diminuat consistenta in raport cu cheltuielile sociale, de-abia atingand un euro de persoana", se precizeaza in raport.

Prin urmare, atat in intreaga Europa, cat si in Romania, avortul constituie un fenomen social distructiv si este necesara implicarea, in mod special a statului si a institutiilor specializate, precum si a intregii societati in promovarea valorilor familiei traditionale sanatoase in vederea stoparii acestui fenomen.

Sfintii Parinti Ioan Gura de Aur si Vasile cel Mare dau o avertizare intregii lumi: "avortul unui copil este o contributie la distrugerea intregii rase umane".

In ciuda acestor realitati, destul de dure, totusi, este imbucurator faptul ca stiinta si religia au ajuns la un numitor comun si anume:
html">embrionul este o viata autonoma, inca de la concepere, cu toate drepturile unei fiinte umane, ca cea mai inalta forma de creativitate pentru un om este aceea de procreare, ca viata este darul lui Dumnezeu si ca de acest dar este legata mantuirea.

Stefan Popa
Cluj-Napoca

.

Despre autor

Stefan Popa Stefan Popa

Senior editor
493 articole postate
Publica din 28 Septembrie 2012

Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 4231

Voteaza:

Viata este un dar de la Dumnezeu 5.00 / 5 din 1 voturi.

Cuvinte cheie:

viata umana avortul

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare saptamana noutatile de pe CrestinOrtodox.ro