Reteta cu fructe de mare - Midii cu sos de vin

Reteta cu fructe de mare - Midii cu sos de vin Mareste imaginea.

Midiile fac parte din categoria fructelor de mare care se gasesc si in Marea Neagra. Totusi nu va recomand sa cumparati de la pescarii nostrii, chiar daca sunt mai ieftine, intrucat riscati sa va umpleti gura de nisip (asta daca locuiti la mare). Am patit chiar si la cele preambalate si congelate sa-mi scrasneasca nisipul in dinti de a trebuit sa atunc toata mancarea. Sunt  multe firme producatoare, nu vreau sa fac reclama dar este bine sa indentificati o sursa cu marfa de calitate.

Ingrediente pentru o portie de 2 persoane:

- 1 punga de midii (1/2 kg) congelate

- 1 lingurita cu varf de praf Delikat sau Vegeta

- 250 ml vin

- 2 catei de usturoi

- o cana de orez

- verdeata (marar + patrunjel) cate un sfert  de legatura

- ulei de masline

- sare piper

Mod de preparare

Se pun 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie la incins. Se pun midiile inghetate. Acestea isi vor reduce consistent volumul (pa fel ca toate fructele de mare) si vor elibera o cantitate de apa in care midiile vor incepe sa fiarba. Se adauga praful de Delikat sau Vegeta. Dupa ce cantitate de lichid a scazut considerabil se adauga vinul. Midiile vor crea un sos albicios prin amestecarea uleiului de masline cu vinul. Se mai lasa cateva minute pana cand sosul este la  3 sferturi din nivelul midiilor si se stinge focul. Se gusta sosul de sare (delikatul are deja sare de i aveti grija) si piper si se condimenteaza dupa gust. Se toace marunt usturoiul si se adauga dupa ce s-a stins focul.

Orezul se fierbe intr-o cantitate suficienta de apa pentru a nu se lipi. Dupa ce a fiert se pune intr-un strecurator, si se da un jet rapid de apa pentru a crea un orez bob cu bob si a nu-l raci prea tare. Se pune dupa aceea intr-un vas si se amesteca cu un strop de ulei de masline, sare dupa gust si verdeata taitata foarte marunt. Se pune in niste boluri (castroane) si se serveste separat langa midiile cu sos de vin.

Pofta buna si post usor.

Catalin Ratoi

Despre autor

Ratoi Catalin Ratoi Catalin

Colaborator
6 articole postate
Publica din 07 Decembrie 2010

14 Decembrie 2010

Vizualizari: 9172

Voteaza:

Reteta cu fructe de mare - Midii cu sos de vin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post