Diplomat din biscuiti

Diplomat din biscuiti Mareste imaginea.

Nu am mai facut aceasta reteta de vreo 20 de ani,si intr-una din zile am luat caietul cu retete, fiindca pe vremea tinereti mele era o moda sa-ti aduni cat mai multe retete, cu costuri cat mai ieftine, fiindca erau vremuri mai grele.

Pentru a face acest fel de prajitura (necoapta) avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 500 gr biscuiti (pisati marunt)
- 250 gr zahar
- 150 gr. nuca macinata (sau alune de padure)
- esenta de rom
- zahar vaniliat
- 50 gr. stafide
- 1 lingura cacao
- 1 cutita de 200ml frisca vegetala
- o foaie de napolitana
- 1 cub de rama

Modul de preparare:

Biscuitii maruntiti se amesteca bine cu margarina, stafidele, zaharul vaniliat, nuca macinata, cacao. Din cele 250 gr zahar se caramelizeaza bine si se pune peste 150-200 ml apa se da un clocot, se lasa la racit si pe urma sepune peste compozitia de biscuiti, se amesteca totul bine pina se obtine o coca mai molcuta (potrivit de moale).

Peste foaia de napolitana se pune 2-3 linguri de gem de caise se intinde uniform peste se pune compozitia obtinuta si se intinde uniform. Se bate frisca si se pune deasupra compozitiei ornind frumos cu un pos. Se presara peste frisca in ploaie putin cacao. Se lasa la rece cca.1-2 ore dupa care se poate servi. Este foarte gustos acest desert. Facetil cu incredere. POFTA BUNA !

Cu tot dragul pentru voi,
Marioara Mihele.

 

Despre autor

Marioara Mihele Marioara Mihele

Colaborator
24 articole postate
Publica din 22 Mai 2010

08 Februarie 2011

Vizualizari: 17701

Voteaza:

Diplomat din biscuiti 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Marioara MihelePostat la 2011-08-09 11:20

    Este o prajitura foarte economa se face repede fiindca nu trebuieste coapta si este buna ,buna . nu ezitati sa o faceti .

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post