Iahnie de fasole cu spanac

Iahnie de fasole cu spanac Mareste imaginea.

Ingrediente:
500g fasole uscata, 2 cepe mari, 2 morcovi, 3-4 catei usturoi, 1-2 foi de dafin, 500 g spanac, sare, piper, boia, cimbru.

Instructiuni:
1 ) Alegem fasolea inlaturand corpurile straine, o spalam, apoi o punem la inmuiat in apa fara sare (cateva ore) sau de seara pana dimineata. Trebuie sa schimbam apa de doua ori.
2 ) Radem 2 morcovi si 1 ceapa pe razatoarea mare si calim in putin ulei.
3 ) Punem fasolea la fiert impreuna cu morcovii si ceapa calite.


4 ) Intre timp curatam, spalam, oparim spanacul si lasam sa se scurga.
5 ) Tocam o ceapa si usturoiul si calin putin cu o lingura de ulei.
6 ) Spanacul taiat il amestecam cu ceapa si usturoiul pe care le-am calit, adaugam sare, piper si boia.
7 ) Compozitia o punem intr-un vas rezistent la cuptor, iar deasupra punem fasolea fiarta fara zeama si presaram putin cimbru.
8 ) Tinem la cuptor 30 min.

Servim cu muraturi.

 

.

09 Februarie 2012

Vizualizari: 7817

Voteaza:

Iahnie de fasole cu spanac 5.00 / 5 din 3 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post