Rasol de fasole galbena

Rasol de fasole galbena Mareste imaginea.

Ingrediente:
- 1 Kg. de fasole galbena lata
- 1 capatana mica de usturoi (sau mai putin dupa gust)
- ulei, sare dupa gust.

Mod de preparare:

Se curata si se rup pastaile de fasole in bucati potrivite, apoi se spala cu apa calda pentru a nu se intari.

Se pune o cratita sau o tigaie mai inalta (de preferinta vasele sa fie de inox) la incins, apoi se pun cca. 3-4 linguri de ulei.

Imediat se pun pastaile de fasole scurse bine de apa, se presara putina sare, se pune capac si se inabusa la foc mic de tot cca. 20-30 de minute. Din cand in cand se mai amesteca folosind o lingura de lemn pentru a nu se lipi.

Se curata o capatana mica de usturoi, cateii se freaca (cu un blender) cu putina sare, o lingurita de ulei si se mai adauga putina apa pentru a obtine un sos lichid (cam 200 ml.).

Cand pastaile de fasole s-au inmuiat, se toarna deasupra sosul de usturoi.

Acest preparat poate fi consumat ca atare sau ca garnitura la peste (sau orice alt tip de carne).

.

10 Februarie 2012

Vizualizari: 14474

Voteaza:

Rasol de fasole galbena 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post