Sarmale cu orez si stafide

Sarmale cu orez si stafide Mareste imaginea.

Ingrediente:
foi de varza murata
6 linguri ulei
4 linguri de bulion de rosii
4 cepe
o ceasca de orez
1 legatura de marar
200 de grame de stafide
sare, piper

Mod de preparare:
Ceapa se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Intr-o cratita se pune ulei si 2-3 linguri de apa si se lasa pana incepe sa fiarba, apoi se adauga ceapa si se lasa pana se inmoaie, dupa care se pune orezul. Se mai adauga apa si se lasa totul sa fiarba inabusit. Cand orezul este fiert, se adauga mararul tocat marunt, stafidele, 2 linguri de bulion, sare si piper dupa gust si se amesteca bine.

Pentru umplerea sarmalelor putem folosi foi de varza intregi sau in cazul in care sunt prea mari le taiem in doua.

Intindem foaia de varza, punem o lingura de umplutura si apoi impachetam sarmaua.

Intr-o cratita se pune putin ulei, se aseaza un strat de varza tocata marunt, dupa care se pun sarmalele una langa alta, in straturi. Se acopera deasupra cu varza tocata, se adauga bulion amestecat cu apa cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba aprox. o ora, iar cand sunt aproape gata se da cratita la cuptor, pana ce sarmalele se rumenesc deasupra.

Publicat de Silvia Cireasa

.

Despre autor

Silvia Cireasa Silvia Cireasa

Colaborator
7 articole postate
Publica din 21 Ianuarie 2011

09 Ianuarie 2012

Vizualizari: 12484

Voteaza:

Sarmale cu orez si stafide 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post