Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci Mareste imaginea.
Tocanita de ciuperci 24 Martie 2014


Timp preparare: 10 minute

Timp de gatit: 30 minute

Durata totala: 40 minute

Portii: 4


Tocanita de ciuperci face parte din traditia culinara a posturilor. Gatiti o tocanita simpla, aromata si usoara din punct de vedere caloric.

Ingrediente:
  • 1kg de ciuperci proaspete
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 3 rosii oparite
  • sare
  • piper
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • vin rosu sec -100 ml
  • o jumatate de lingurita de cimbru uscat
Instructiuni:

Spalam ciupercile si le curatam de primul strat de pielita. Le rupem coditele si le taiem marunt, iar palarioarele le taiem cat mai subtire. Ceapa si ardeiul le tocam in cubulete mici. Usturoiul il curatam si il zdrobim. Le rumenim in ulei si le stingem cu vin. Adaugam ciupercile, rosiile oparite si decojite, sarea si piperul. Turnam apa cat sa acopere ciupercile si acoperim vasul. Le lasam la foc mic 25 minute. La final adaugam patrunjelul verde tocat. Tocanita de ciuperci se serveste cu mamaliga.

24 Martie 2014

Vizualizari: 87875

Voteaza:

Tocanita de ciuperci 5.00 / 5 din 4 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post