Lactatele-Branzeturile

Lactatele-Branzeturile Mareste imaginea.

Lactatele-Branzeturile

Sunt alimentaţia Proteică cea mai consistentă. Lactatele-Brânzeturile sunt un Aliment de bază, dar ca şi Dulciurile sunt marea nenorocire a intoxicaţiilor şi depunerilor celor mai nocive. In Dietoterapia noastră suntem foarte stricţi şi cu reguli de separare riguroase.

Lactatele sunt mediul cel mai propice pentru dezvoltarea florei microbiene în intestine şi chiar în sânge, ca şi glucidele, de aceea trebuie o atenţie deosebită, mai ales în boli grave.

Noi indicăm în bolile grave o micşorare până la excluderea Lactatelor şi Dulciurilor, ca să sc oprească „focarele distructive”. Hrana va fi in aceste cazuri din metabolizarea Pâinii Pustniceşti (cu diferitele sale combinaţii) şi a celorlalte Alimente naturale şi vegetale.

Mulţi nu ştiu cum să mănânce Lactatele şi Brânzeturile. Unii se plâng că le fac rău şi au o respingere. Nu mâncaţi decât Lactate netrecute prin foc şi ne-pasteurizate (sterilizate), mai ales cei cu boli speciale. Mai bine renunţaţi total la Lapte şi înlocuiţi-l cu Laptele Vegetal (vezi capitolul respectiv). Brânzeturile să fie la fel netrecute prin foc şi sterilizare. Caşul şi telemeaua sunt bune, dar cu o condiţie: să nu fie prea proaspâte, că sunt indigeste la majoritatea. Mai mult, sfărâmaţi Brânza în Apă multă şi lăsaţi-o până se desărează (şi chiar de este nesărată), că Apa mai extrage din cheag (cu care a fost făcută, ce produce tocmai repulsia la brânzeturi). Nu vă speriaţi că se pierd câteva grăsimi (care sunt amestecate cu cheag toxic), chiar este bine să fie în acest fel.

Lactatele şi Brânzeturile sunt un Aliment complet şi nu au voie să mai fie amestecate cu altele, că devin reziduale şi nu se digeră cum trebuie, de unde toxicitatea lor. Se consumă astfel doar singure şi pe stomacul gol.

Respectaţi aceste indicaţii de vreţi o adevărată Dietoterapie.

Cura cu Lapte şi Brânză este pentru cei deficitari proteic. Atenţie pentru cei Tineri şi necăsătoriţi, că produce hiperfuncţii hormonale ce vor avea ca efect o scurgere şi mai mare de proteine din organism (mai ales prin cele sexuale, cu patologii ca masturbaţie sau alte perversiuni).

Nu este nevoie să mâncaţi mult, ci puţin şi cu adevărat. hrănitor. Mâncaţi încet ca să se facă trei sferturi digestia prin sucurile salivare din gură. Să nu înghiţiţi Lactatele până nu se fac pastă în gură. Brânza sfărâmaţi-o bine cu dosul lingurii, până se face ca untul si câte puţin şi des mai ţineţi-o încă in gură, să se impregneze mult cu sucurile salivare.

Uni fac câte o „cură” de Brânză sau Iapte de la o zi la mai multe, cu cantităţi puţine şi dese (câte <> lingură la o oră), ce se dovedeşte foarte hrănitoare şi chiar vindecătoare de multe boli.

Brânza să se folosească doar pe stomacul gol şi fără alte alimente.

In Ziua când mâncaţi Lactate-Brânzeturi, consideraţi- o Ziua acestora, de Dimineaţa până Seara. Pentru cei ce muncesc mai greu se poate adăuga puţină Pâine, cea mai indicată fiind Pâinea Pustnicească, întrucât Lactatele cu orice alt aliment nenatural - fiert sau copt - generează un amestec foarte lipicios şi indigest, ce intoxici intestinele.

Iaurtul, adică Laptele nefiert lăsat să se acrească, este foarte valoros, dar atenţie, să se mănânce cu linguriţa, şi puţin la început (2-3 linguriţe), şi după o jumătate de oră să se mărească doza, cu pauze de un sfert de oră, ca să se absoarbă încet, altfel trece repede in intestine şi produce diaree. Din Iaurt să să facă şi „Brânza cruda”, scurgându-se uşor partea zemoasă, de o valoare deosebită. Cei foarte slăbiţi, cu Ficatul in deficit, să facă adesea câte o „cură de Brânză crudă”, dar atenţie, sa nu fie în cantitate mare şi să se facă pauze, adică 1-2 Zile Brânză crudă şi 1-2 Zile pauză, ca să lase Intestinelor un timp de „curăţire a lactatelor” care sunt sursa de loxicitate şi infestare parazitară. In această cură, nu indicam cate o Zi doar astfel de Brânză, fără alte alimente, in doze mici şi cu pauze. Seara după ce au trecut ce! puţin 3 ore de ia ultima ingerare de Brânză să se mănânce 12 Mere (ne-dulci) şi să se bea câte puţin Suc de Mere cu Morun diluat cu Apă, pentru Hidratare (completarea dc Hidratare, că Iaurtul este şi foarte diuretic). Atenţie, iaurtulsa fie facut casnic, din Lapte ne-fiert sigur, şi acrit şi închegat cu puţină „maia de grâu şi porumb'' (grâu măcinat cu mălai lăsat la dospit până se acreşte), că cei din comerţ este cu chimicale si din Lapte pasteurizat si adesea amestecat cu Lapte praf-artificial.

Ieromonah Ghelasie

Dietoterapia medicinei isihaste; Editura Platytera

Cumpara cartea "Dietoterapia medicinei isihaste"

 

Pe aceeaşi temă

22 August 2017

Vizualizari: 4911

Voteaza:

Lactatele-Branzeturile 2.33 / 5 din 3 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE