Mancarea de tip fast-food

Mancarea de tip fast food creste numarul de cazuri de obezitate, boli de inima, diabet, tensiune arteriala. Conceptul de "fast-food“ se refera la hrana care poate fi preparata si servita foarte rapid. Romanii au ajuns sa prefere acest timp de mancare din cauza lipsei de timp, comoditatii, pretului convenabil dar si pentru ca sunt foarte gustoase.

Se uita foarte usor ca a fi gustos nu inseamna si a fi sanatos. Sunt gustoase si atragatoare pentru ca au in compozitie aditivi si coloranti, care nu sunt altceva decat niste chimicale, temutele E-uri.

Acesti compusi chimici devin foarte periculosi in momentul in care sunt consumati timp indelungat: ataca sistemul nervos, vederea, provoaca infarcturi, etc.

Potrivit studiilor, ingerarea zilnica a unui hot-dog duce la cresterea cu 19% a riscului de diabet si cu 42% a riscului de a face o boala cardiovasculara.

Insa, nu acelasi lucru se intampla atunci cand se consuma carne proaspata. In mezeluri si in carnea conservata se gasesc de patru ori mai multa sare si cu 50% mai multi nitrati. Aceasta diferenta de sare si conservanti, explica riscul crescut de boli cardiovasculare si de diabet.

Mancarea de tip fast-food este extrem de saraca in fibre, vitamine si minerale, dar bogata in zahar si grasimi. Trebuie sa stim ca alimentatia cu cat este mai apropriata de natura, cu atat energia consumata pentru digestie este mai mica. Dupa mesele in care nu se mai tine seama de masura, apare somnolenta pentru ca nivelul de energie scade, iar organismul se concentreaza pe prelucrarea alimentelor.

O alimentatie care se compune in mod esential din mancare de tip fast food, duce la alterarea metabolismului si predispune consumatorii la un comportament antisocial.

Sunt persoane care au sustinut ca mancarea de tip fast-food creeaza dependenta. Specialistii in nutritie afirma ca substantele prezente in mancarurile de la fast-food ne fac sa mancam de sase ori mai mult decat este necesarul real al organismului.

La acestea se adauga si publicitatea, orientata in cele mai multe cazuri catre copii. Ei raman impresionati de culorile si de gustul produselor. Dar se pierde din vedere ca din copiii care mananca de 3 ori pe zi in locatii de tip fast-food, unul din 15 este obez.

Mancarea de tip fast-food a intrat foarte usor in fostele tari comuniste. Acestea tari vedeau in produsele de acest tip simboluri ale libertatii, o noua legatura cu Occidentul si un semn al cresterii bunastarii personale.

Experti din domeniul sanatatii au cerut sa se introduca taxe pe produsele de tip fast-food. Insa, nutritionistii sustin ca simpla impozitare nu va fi de ajuns, e nevoie de mai mult, de informarea permanenta a populatiei sa manance alimente sanatoase.

Nu uitati, mancarea fast-food chiar daca este gustoasa si convenabila ca pret, nu este sanatoasa.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

23 Iulie 2012

Vizualizari: 8046

Voteaza:

Mancarea de tip fast-food 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.