De ce ii uraste lumea pe crestini ?

De ce ii uraste lumea pe crestini ? Mareste imaginea.

"Extremistii hindusi ofera recompense in bani, mancare si alcool grupurilor care se angajeaza sa ucida crestini sau sa distruga locuintele acestora din statul indian Orissa. Pretul vehiculat pentru uciderea unui preot crestin este de 250 de dolari americani. Aproximativ 67 de crestini au murit numai in ultimele trei luni, in urma agresiunilor puse la cale de grupurile hinduse. Acest conflict este unul calculat, desfasurat dupa un plan care urmareste alungarea crestinismului din districtul Kandhamal, pentru fondarea Statului Hindus. Numarul crestinilor din intregul stat abia atinge procentul de 2%." (Stire din data de 19 noiembrie 2008.)

De ce ii uraste lumea pe crestini ?

De ce lumea i-a urat intotdeauna pe crestini? Un raspuns rapid poate fi: "Nu stiu de ce ii uraste lumea pe aceia care se straduiesc sa fie curati trupeste si sufleteste, ingrijindu-se atat de tot omul de langa ei, indiferent de datele lui personale, cat si de natura inconjuratoare, care li s-a dat in grija, spre pastrare."

Ce este lumea ?! Lumea este faptura iubita a lui Dumnezeu, dupa cum citim: "Dumnezeu asa a iubit lumea, incat pe Fiul Sau cel Unul-Nascut L-a dat ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica" (Ioan 3, 16).

Insa, dupa caderea in pacat a lui Adam, lumea a ajuns arena si loc de lupta, unde omul se afla pe sine neincetat ispitit si luptat de duhurile cele viclene ale diavolului. Diavolul s-a folosit de lume (de materie) inca de la inceput in a-l face pe om sa uite de rai, adica de locul de unde a fost alungat, spre a-l lega cat mai strans de materie, de aceasta lume trecatoare. Ajungand rob trupului si lucrurilor materiale din jurul sau, omul nu se mai poate gandi usor la suflet, la pacate, la pocainta si la dorul dupa Creatorul Sau.

Pana la Hristos, lumea s-a aflat sub puterea diavolului (a pacatului), insa prin Jertfa Sa de pe Cruce, Hristos a biruit puterea aceluia, aducand harul si mantuirea din robia pacatului. "Acum este judecata acestei lumi, acum stapanitorul lumii acesteia va fi aruncat afara" (Ioan 12, 31). Odata cu venirea lui Hristos, vedem ca lupta dintre crestini si "lume", vazuta ca slujitoare poftelor trupului, devine si mai acerba, timpul de atac al vrajmasului scurtandu-se.

Cu toate acestea, ce rau au facut crestinii in lume ?!

Raul este unanim considerat drept distrugere, stricaciune si afectare a integritatii omului sau naturii inconjuratoare. Deci, ce rau au facut crestinii fata de trupul si sufletul oamenilor de langa ei, dar si fata de lumea naturala in care traiesc ?!

Crestinii nu fac nimic rau oamenilor si lumii in care traiesc ! Cat despre pacatele crestinilor, de care atat de greu se poate scapa in mod deplin, ele fac parte cu mult mai mult din comportamentul necrestinilor, iar aceia nu au nici un drept sa ii acuze pe crestini de pacatele facute, atata timp cat ei traiesc incontinuu in acelea.

Prin urmare, acuzarea crestinilor si masurile luate impotriva lor sunt lucrarea evidenta a diavolului, care lucreaza prin cei care nu cred in el si care traiesc trupeste, necrezand in viata cea vesnica si nici in Dumnezeul cel Personal al crestinilor.

Lumea uraste pe cei care ii arata pacatele !

Intotdeauna au existat oameni prin care a vorbit Dumnezeu: prooroci, profeti, apostoli, sfinti, mucenici, cuviosi, iar spre sfarsit, crestinii de astazi. De asemenea, intotdeauna lumea i-a urat pe acestia, ca pe niste raufacatori. "Ei, de care lumea nu era vrednica, au ratacit in pustii, si in munti, si in pesteri, si in crapaturile pamantului" (Evrei 11, 38).

"Daca va uraste pe voi lumea, sa stiti ca pe Mine mai inainte decat pe voi M-a urat. Daca ati fi din lume, lumea ar iubi ce este al sau; dar pentru ca nu sunteti din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea va uraste" (Ioan 15, 18-19).

Dupa ce ajung sa-L cunoasca pe Hristos si sa-I urmeze Lui, crestinii nu mai sunt "din lume", adica prin vietuirea lor inalta ei nu mai traiesc pentru trup si pentru lume, ci traiesc in aceasta ca si cum ar fi dintr-alta lume, ca si cum ar asteapta plecarea din aceasta, spre a ajunge acasa, in adevarata lume, adica in Imparatia lui Hristos, despre care El spune: "Imparatia Mea nu este din lumea aceasta" (Ioan 18, 36).

Dar de ce L-a urat lumea pe Mantuitorul Iisus Hristos? La aceasta ne raspunde El Insusi, zicand: "Pe Mine Ma uraste lumea, pentru ca eu marturisesc despre ea ca lucrurile ei sunt rele" (Ioan 7, 7). Incep sa imi dau seama ca lumea uraste pe acela care ii vede si ii spune pe fata greselile, caderile si pacatele.

Profetii si proorocii din Vechiul Testament au fost urati in vremea lor chiar si de catre oamenii de la Templu, care nu suportau sa li se spuna in fata pacatele si caderile. Prin ei vorbea lumii tot Cuvantului lui Dumnezeu, dupa cum citim: "Dupa ce Dumnezeu odinioara, in multe randuri si in multe chipuri, a vorbit parintilor nostri prin prooroci, in zilele acestea mai de pe urma ne-a grait noua prin Fiul" (Evrei 1, 1-2). Dupa cum lumea i-a urat pe prooroci, tot asa ea L-a urat si pe Hristos... tot asa ii va ura si pe crestini, pana la sfarsit.

Cand vezi si taci, esti rabdat cu usurinta, cand incepi insa a spune caderea celui rau, atunci ai toate sansele de a fi urat si redus la tacere. Ba mai mult, chiar daca nu spun nimic, chiar daca nu acuza verbal, prin insasi vietuirea lor curata, crestinii mustra fara cuvinte pe aceia care traiesc in poftele trupului si in tot soiul de patimi lumesti.

Lumea uraste pe cei care nu i se supun intru totul !

In imperiul roman, crestinii au avut de indurat nenumarate persecutii pentru credinta lor. Nu greseau administratiei, nu se revoltau pe legile fiscale, nu stricau linistea oraselor si a satelor, nu erau violenti sau vicleni, ci doar nu se inchinau imparatului sau zeilor alesi de el. Numai pentru aceasta cauza ei au fost dati mortii.

Astazi, din ce in ce mai mult, crestinismul este aratat cu degetul, ca fiind impotriva ordinii "naturale" a lucrurilor, impotriva dezvoltarii unei societati moderne si a unei stari sociale mai inalte. Si astazi, ca si in vremea imperiului roman, crestinii se supun stapanitorilor, nu se revolta si nu fac uz de violenta, nu instiga la ura si la ura, ci numai isi vad de viata lor, luptand cu pacatele si cautand Imparatia. Crestinii nu sunt insa consumatori impatimiti ai produselor pe care lumea le ridica pe piedestaluri poleite si luminate, iar pentru aceasta, lumea ii uraste.

Pe zi ce trece, un nou "imperiu" ia nastere in lumea noastra. Acesta va fi insa cel mai mare, cel mai intins si cel mai puternic imperiu din toate timpurile, caci va fi unul mondial. Crestinii vorbesc despre Imparatia lui Dumnezeu, iar lumea vorbeste despre "imparatia" ei; urmarea este fireasca, intre crestini si lume se naste o tensiune veche.

New-age se doreste a fi o "era noua", dezbracata de toate cuvintele Mantuitorului Iisus Hristos, cuvinte care acuza pacatele si caderile lumii. Lumea actuala uraste pe cei care nu sunt consumatorii produselor ei (mass-media, alimente, haine, tehnica), caci ea traieste pe seama lor. Iar cei dintai care se lupta spre a nu ajunge dependenti de lume sunt tocmai crestinii.

Persecutiile duse impotriva crestinilor din Imperiul Roman sunt mai actuale ca oricand, insa astazi ele sunt atat de bine ascunse sub tehnici fine de manipulare, sub legi si constitutii atent intocmite, incat omul se crede liber. Oare de ce nu-si da nimeni seama ca "Drepturile omului" nu au cum sa sa aduca in lume "pacea" si "egalitatea", atat de dorite.

Cine are urechi de auzit, sa auda !

"Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi. Luati jugul Meu asupra voastra si invatati-va de la Mine, ca sunt bland si smerit cu inima si veti gasi odihna sufletelor voastre. Caci jugul Meu e bun si povara Mea este usoara" (Matei 11, 28-30). "Intru Mine pace sa aveti. In lume necazuri veti avea, dar indrazniti. Eu am biruit lumea" (Ioan 16, 33).

Teodor Danalache

Despre autor

Teodor Danalache Teodor Danalache

Senior editor
718 articole postate
Publica din 30 Iulie 2009

26 Ianuarie 2011

Vizualizari: 13297

Voteaza:

De ce ii uraste lumea pe crestini ? 5.00 / 5 din 1 voturi. 25 review utilizatori.

Comentarii (25)

  • Marin CucuietPostat la 2011-04-02 11:46

    Dragii mei! Vreau in primul rand sa-mi cer scuze daca gresesc ,dar din toata experienta care am acumulat-o cu privire la crestinism si o ancheta destul de amanutita la ceea ce am cautat despre Atotputernicul Dumnezeu,am ajuns la urmatoare concluzie: Cu adevarat exista un creator al universului,vazut de ochiul uman,si a celor nevazute de (imparatia cerurilor). Ortodoxia nu este credinta cea adevarata!dar este cea mai apropiata de cea adevarata! Si incepem cu: -Moise, care este primul pamintean care a pus mana pe sacrul chivot unde era cuvantul Lui Dumnezeu,tot lui i-a dat Domnul legi cum sa se faca cortul,locasul sfant unde ,,VOI LOCUI EU'' Cate secte au altar ?sfesnice,heruvimi,cine are voie sa predice in altar,etc?? Multi vor spune ca ei sint apostoli ai Domnului,si respecta legea noua ,dupa Iisus. Nu uitati, si analizati de o mie de ori ce va zic: Cine este mai mare TATAL sau FIUL?Pt ca sunt lucruri stiute si nestiute numai de Tatal !! A spus Iisus sa nu mai respectam legea Tatalui Ceresc?? Stimati sectanti,,apotoli,profeti,etc" DOMUL a zis de doua ori sa-i spui la om,daca vezi ca nu vrea,lasa-l ca nu cumva sa se abata blestemele si-asupra capului tau! Si nu judecati Biserica si cei care nu respecta legile Domnului, ca toti santem pacatosi! Locul lor este in iazul cu foc ,indiferent de natie ,de secta, sau statut social!! Domnul sa ne ierte pe toti!

  • lucia wernerPostat la 2011-02-04 15:51

    Multa polemica pe teme religioase nu e pe placul lui Dumnezeu cum nici vorba indelungata fara rost si tot ce este in afara lui "Nu " si "Da" (Proverbe) tRetineti asta, dragii mei frati si surori si cum bine spunea cineva pe aici, dreptul credincios cauta la indreptarea lui proprie din vina si pacat, nu judeca pe altul. sa ii dam slava lui Dumnezeu in orice clipa a vietii noastre si sa traim in veghea venirii lui Isus, in numele Sf Treimi, amin!

  • Emmy Credo Postat la 2011-02-03 17:56

    all wrong:). all wrong. poate intr-o zi o sa am suficient timp sa expun raspunsuri si parerile mele, insa nu ma astept sa intelegi oricum. deocamdata n-am acest timp la dispozitie. dar te provoc in continuare sa studiezi Scriptura, daca tot incerci sa ma intelegi. Si sunt convins ca o sa ma intelegi cu adevarat mai apoi:) GBY

  • kast mihaiPostat la 2011-02-02 22:17

    Cu certurile care nu sunt certuri de fapt ci doar pareri contradictorii cred ca ai dreptate dar totusi vreau sa-ti mai spun ceva,sa-ti fac o marturisire si impresia mea personala pe care am concluzionat-o in urma cuvintelor tale. Cred ca intr-o anumita masura cam amesteci lucrurile. Confunzi represaliile,si campaniile de increstinare si inchizitia papistasa cu biserica ortodoxa.Da-mi te rog un exemplu din toata istoria bisericii ortodoxe in care ortodocsii au fost implicati in represalii si omoruri asupra altor culte din europa.Eu nu stiu daca tu stii atunci zi-mi sa nu mor prost. Daca te gandesti bine chiar biserica ortodoxa a fost supusa unor agresiuni din partea lor.Muntele athos a fost atacat de papistasi pt a constrange pe monahii de acolo sa treaca la papism si daca cunosti istoria Ardealului maria tereza a incercat sa impuna credinta catolica prigonind ortodoxia.Citeste viata Sf.mucenic Oprea si vei intelege.La seria de intrebari pe care ti-am adresat-o in primul mesaj am observat ca te-ai eschivat elegant evitand sa-mi dai un raspuns concret pt ca nu aveai ce sa-mi raspunzi decat sa spui adevarul asa cum este. La ce te-am intrebat eu pe tine eu nu trebuie sa gasesc un raspuns pt ca intrebarile pt tine au fost de fapt raspunsul pt mine atunci cand eu am trecut la ortodoxie.Eu am fost nascut si botezat intr-un cult crestin din europa asa cum, l-ai numit tu,mai precis evanghelic-lutheran sau mai pe scurt eretic.Tocmai pt aceste motive pe care eu tie ti le-am adresat ca intrebare,m-am convins ca ortodoxia este credinta adevarata.Mai ales cand am vazut ca o femeie din comitetul bisericii evanghelice la care mergeam l-a impartasit pe preot am stiut ca nu gresesc. In ceea ce te priveste pe tine ce am dedus din cuvintele tale cred ca sufletul tau nu are odihna in credinta in care esti si incerci sa o aperi. In primul rand cred ca tu nu intri pe o pagina ortodoxa doar ca sa strangi impresii negative si sa te incarci cu ele si doar sa te contrazici cu ortodocsii la ei acasa:).Eu cred ca sufletul tau cauta credinta cea adevarata.Si din cuvintele tale ca nici un ortodox nu te-a chemat sa vii la ortodoxie deduc ca iti doresti.Undeva in sufletul tau e un copilas nevinovat care isi doreste ceva ce are inaintea lui dar el da din maini si bate din picioare si nu vrea sa vada ca de fapt ce-si doreste trebuie doar sa ia.Tu acum esti preocupata sa dai din maini si din picioare cautand motive cand de fapt ai totul inainte trebuind doar sa indraznesti. Daca eu acum iti spun hai vino la ortodoxie ma vei asculta?nu cred ca o vei face nici pt mine nici pt oricare altul care te va chema asa cum ai reprosat tu ca nu te-a chemat nimeni dintre ortodocsi.Orb pe orb nu se poate conduce.Adica tu fiind cu patimile tale eu sau altul cu patimile lui nu te va convinge pt ca se ajunge la pareri diferite. O vei face atunci cand vei pleca capul la chemarea Duhului Sfant iar tu vei fii convinsa din toata inima ca vrei sa o faci pt ca altfel nu are nici o valoare si vei avea un duhovnic care sa te calauzeasca.

  • Emmy Credo Postat la 2011-02-01 17:37

    :) cu siguranta vorbim limbi diferite. studiaza singur Biblia si vei enunta singur Sola Scriptura. apoi vom vorbi aceeasi limba. in rest, trebuie sa ocolim certurile de cuvinte care n-aduc nici o zidire niciunuia dintre noi. e mai bine asa :)

  • kast mihaiPostat la 2011-01-31 23:03

    Draga Emmy Credo! Cred ca nici macar nu te-ai gandit la ce ti-am scris pt ca se pare ca vorbim limbi diferite. In primul rand pt care motiv ai parasit ortodoxia pt a trece la una dintre alte religii? Daca mi-ai amintit de culte din europa contrazicandu-ma cu america eu iti spun hai sa vorbim despre Romania. Cine a increstinat bastinasii aflati in spatiul Carpato-Danubiano-Pontic?A fost Sf.Apostol Andrei?Sau nu?Sau da,mai mult ca sigur.Pai si daca poporul roman la formarea lui a avut o traditie ortodoxa si o radacina apostolica atunci cei ce apar mai tarziu rupti din trupul acestei credinte si biserici sau veniti din alte parti ce sunt?Nu sunt sectari sau razvratiti sau cum vrei tu sa le spui? Spune-mi te rog dupa 1500-1600 de ani dupa ce Sfintii Apostoli si Sinoadele Ecumenice au randuit dupa invatatura Mantuitorului toata randuiala si invatatura ortodoxa perfect pana in cel mai mic detaliu,apare o alta invatatura care se vrea mai buna pt ca s-a trezit cate un fondator de cult sau secta mai destept decat toti sfintii parinti.Cum se poate lucru asta? Daca tot vorbesti de sfintii lui Dumnezeu ascunsi spune-mi cati dintre adventisti,penticostali,iehovisti si alte grupuri s-au sfintit.Numeste-mi un sfant de la ei.Pe cand in ortodoxie ai sfinte moaste tamaduitoare,ai icoane facatoare de minuni,ai preoti vindecatori prin rugaciune.Ce parere ai ca lumina sfanta la Sfantul Mormant vine doar de Pastele Ortodox?Si catolicii sunt crestini si chiar cu radacina apostolica dar la ei nu vine.Cand i-au departat pe ortodocsi pt a nu lua lumina sfanta,le-a venit lumina tzasnind dintr-o coloana de piatra care se poate vedea despicata. Daca tot ai amintit de Sf. Ilie,el a fost cel ce a facut minuni si i-a rusinat pe inchinatorii lui baal si acum cred ca minunile se petrec in ortodoxie iar altii raman doar la vorbe. Imi pare rau pt tine daca pt unii care intr-adevar nu fac cinste ortodoxiei ii bagi pe toti in aceeasi oala.In ceea ce priveste faptul ca nu te-a chemat nimeni la ortodoxie,atata timp cat tu nu vrei si nu esti convinsa nimeni nu te va putea convinge pt ca se va ajunge totdeauna la discutii contradictorii asa de genul cum o facem noi acum.Esti singura in masura sa hotarasti ce vrei. Imi amintesc de cuvintele marelui parinte Arsenie Boca pe care le spune diferitilor sectari care-l ispiteau"Ma voi va duceti in iad cu biblia in mana".

  • Emmy Credo Postat la 2011-01-30 17:01

    @kast mihai. In primul rand, nu e vorba de secte(de pe continentul american), ci de culte crestine, care isi au originile in Europa. Iar fondatorii intr-adevar au avut morti ciudate, fiind ucisi de cei ce se numeau “adevarati crestini”.(si bineteles ca nu erau) Acum mai gandeste-te cine sunt “lupii in piei de oaie”. Apoi, n-am intalnit nici un crestin ortodox care sa ma cheme inapoi la “adevarat credinta”. Sincer, nici macar unul. Dar cand vine vorba de “pocaiti”, aproape toti “crestinii” ortodocsi stiu sa injure. Aceasta e realitatea. Ciudata dragoste. Iar in ce priveste un rasp la intrebarile tale in serie, iti pot spune sa citesti istoria sf. Ilie si poate vei intelege unele lucruri. “Biserica” dominanta era cea care se inchina lui baal. Iar Ilie era doar un fugar. Sti ce l-a intrebat Ahab pe sf Ilie?: “tu esti cel ce nenorocesti pe Israel?” Pt Ahab, Ilie era ereticul! Te-ai gandit vreodata ca unii dintre cei numiti eretici, putini si singuratici, ar putea fi defapt adevaratii slujitori ai Domnului? Banuiesc ca nu te-ai gandit niciodata. Domnul si-a patrat intotdeauna o ramasita, chiar daca nu a fost vizibila la suprafata multa vreme. Si daca incepi sa te gandesti, poate gasesti raspunsuri si la alte intrebari. Domnul sa te lumineze si multumesc administratorului, care de data aceasta m-a tratat cu respect si a postat comentariile.

  • Alexandru Cosciug Postat la 2011-01-29 05:20

    “S-au ridicat împăraţii pământului şi căpeteniile s-au adunat împreună împotriva Domnului şi a unsului Său.” - Psalmul 2.2 Eu, fiind om de afaceri, partener al unei companii europene multinaţionale, am trăit pe viu acest dispreţ al omului de afaceri în general, dar în mod special al afaceristului occidental, faţă de atitudinea creştinească în afaceri şi faţă de anumite practici tradiţionale implantate mie prin educaţie, cum ar fi postul la hrană şi la sex. Pe lângă alte motive descoperite de mine, ce ţin de ingineria genetică şi de direcţia periculoasă către care se îndreaptă acest domeniu al mutilării naturii (un pericol extrem îl reprezintă implantarea, în următorii cinci ani, a unor CIP-uri în creierele soldaţilor americani), şi acest subiect pe care-l aduceţi acum în faţa noastră m-a determinat să-mi orientez cunoaşterea spre analiza raţională a cuvântului lui Dumnezeu, exprimat în Biblie, dar, aşa cum cred eu, şi prin intermediul marilor religii, inclusiv prin intermediul ştiinţei, considerată de mine a şaptea candelă divină. "Prosperitatea americană se bazează pe moravuri, pe legi care le protejează şi pe aşezarea geografică." - Alexis de Tocqueville Aţi pus întrebarea: "Ce este lumea?" Viziunea aceea cu şarpele care-şi devorează propria coadă, este asemeni acestei lumi, care a migrat din est spre vest pentru a-şi câştiga libertatea totală (vezi Carta Drepturilor Omului), după care, terminând resursele acaparate în urma acestei migrări, resurse păstrate grijuliu, dar inconştient, de populaţiile băştinaşe, a repornit spre est, sprijinit de o puternică armată ce impune democraţia, pentru ca apoi să vină oamenii de afaceri să extragă resursele pe care numai ei ştiu să le valorifice la adevărata lor valoare. Marile religii ale lumii (iudaism, creştinism, islamism, budism şi hinduism) au ajuns la concluzii oarecum asemănătoare în privinţa consumului exagerat de hrană şi de sex şi reprezintă oprelişti în faţa fiarei umane devoratoare a naturii. Aici am unele rezerve în ceea ce priveşte iudaismul, marele devorator al lumii, hinduismul, propovăitorul sexului, şi budismul, prin credinţa nelimitată în puterea omului . “Joi 11 octombrie 2007 Parlamentarii Consiliului Europei au decis, cu 48 de voturi pentru şi 25 împotrivă, să ceară statelor membre să se opună ferm predării în şcoli a teoriei creaţioniste ca disciplină ştiinţifică. Creaţionismul neagă evoluţia speciilor prin selecţia naturală şi nu poate fi pus pe picior de egalitate cu evoluţionismul. Dacă nu suntem vigilenţi, creaţionismul poate deveni o ameninţare pentru drepturile omului. Ţinta primară a creaţioniştilor, în majoritatea lor creştini şi musulmani, este educaţia. Ei sunt decişi să-şi vadă încorporate ideile în curicula şcolară, căutând să le prezinte într-o manieră ştiinţifică. Dar acest fapt nu ar face decât să creeze o confuzie în mintea elevilor, care nu ar mai putea face distincţia între credinţă şi ştiinţă. Teoria evoluţionistă nu are nimic de a face cu revelaţia divină, ci este bazată pe fapte.” Cele două religii, creştinismul ortodox şi islamul, sunt singurele care mai luptă contra fiarei cu şapte capete şi zece coarne (UE are şapte mari puteri, bazate pe zece case regale), prima cu crucea, iar a doua cu sabia (sub forma modernă de explozibil). "Ea avea dinţi mari de fier şi ghiare de aramă, mânca şi sfărâma, iar rămăşiţa o călca în picioare." Daniel 7.7 În plus, viziunile apocaliptice ale creştinismului (Daniel 12.1, Ilie - 3Regi 19.11-12, Apocalipsa) seamănă ca două picături de apă cu previziunile ştiinţifice moderne privitoare la apariţia bolilor, foametei, dezastrelor naturale provocate de încălzirea globală şi a unei crize mondiale, la modul general. "Nu iubim profeţiile deoarece ele înghit timpul." (Emil Cioran) Asmuţirea religiilor între ele a ţinut în trecut de lipsa de cunoaştere şi de aviditatea unor conducători de a acapara bunurile altui popor. Mentalităţile nu s-au schimbat, ci doar metodele de acaparare. Singurele popoare neagresive par a fi poporul român şi, oarecum, poporul chinez. În viziunea mea (interpretare originală a Apocalipsei - Tronul lui Dumnezeu este păzit de patru fiinţe: leul = Marcu, viţelul = Luca, Ioan = vulturul, Matei = omul) ortodoxia română va fi cea care va readuce în atenţia lumii cuvântul lui Dumnezeu. “De acum nu vă mai zic slugi, ... ci v-am numit pe voi prieteni.” – Ioan, 15.15 Vi se pare că UE ne priveşte pe noi românii ca pe nişte prieteni sau ca pe nişte slugi? Credeţi că omul l-ar putea vedea pe Dumnezeu, dacă nu-l vede mai întâi la lucru pe diavol? Este trist pentru o parte din lume care va pieri în această criză, deoarece se "rătăcesc neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu" (Matei 22.29) şi astfel vor contribui din plin la împlinirea în fapt a Apocalipsei, prin lipsa credinţei, simţirii şi cunoaşterii adevărate.

  • kast mihaiPostat la 2011-01-28 23:13

    Raspuns pt Emmy Credo Ortodocsii nu-i urasc pe sectari(pocaiti) ci chiar din contra ar vrea sa vina la cunostinta adevarului si la credinta cea adevarata.Vei spune pai cum ca si sectarii cred in Iisus Hristos si vor sa faca bine si celelalte virtuti crestinesti.Dar tocmai aici in randul lor cred ca se regasesc cuvinte Mantuitorului cand vorbea de "lupi in piei de oaie".Gandeste-te putin unde au luat nastere sectele si cine le-a fondat?Cele mai multe au fost fondate pe continentul american de diverse persoane mai mult sau mai putin ciudate care la sfarsit au avut parte si de o moarte ciudata.Pe acesti fondatori cine i-a investit sa formeze o alta ramura sau biserica crestina?Ce radacina apostolica au?Pe predicatori cine-i investeste?Prin mainile cui se pogoara asupra lor Duhul Sfant daca n-au un urmas direct al apostolilor in persoana unui episcop?Unde sunt sfintele taine care se savarsesc la sfanta Liturghie plus celelalte?Unde este cinstirea Maicii Domnului pe care insusi Mantuitorul ne-a lasat-o ca Mama si mijlocitoare cand fiind pe cruce a incredintat-o apostolului Ioan?Unde este semnul Sf.Cruci de pe fata sectarilor cand Sf.Imparat Constantin care a scos crestinii din catacombe dupa ce a vazut pe cer semnul Sf Cruci si a citit "cu acest semn vei invinge"?Si chiar a invins.Sa nu mai vb despre schimbarea intelesurilor bibliei tocmai pt a scoate sau a pune in umbra Sf Cruce si pe Maica Domnului plus alte texte pe care nu le pomenesc sau nu le spun in intregime. Cum spuneam ortodocsii nu-i urasc ci doar vor sa protejeze oamenii de a cadea in inselare pt ca poate stii vb romanului nu tot ce zboara se mananca sau nu tot ce straluceste e aur.Si de aici te intreb ce relatii ar trebui sa fie intre ortodocsi si sectari decat de o prietenie pur umana de bun simt dar totul pana la credinta.Cand ajungem la credinta nu este nimic comun nu avem partasie unii cu altii. Sa te lumineze Domnul sa descoperi adevarata credinta si pe El asa cum L-au propovaduit apostolii si nu fondatori de religii la sute de ani dupa ce toata credinta si dogma si slujirea si traditia au fost randuite sub insuflarea Duhului Sfant la sinoadele ecumenice.

  • cristian ehupov Postat la 2011-01-28 20:25

    @Emmy Credo Doamne ajuta!vreau sa-ti spun ,cu referire la faptul ca ,crestinii ortodocsi ii urasc pe cei de alte culte,iata o rugaciune care spune altfel:"uneste cu sfinta,apostoleasca si soborniceasca Ta Biserica pe cei ce s-au departat de la dreapta credinta si care intunecindu-se cu eresurile,se afla intru pierzare,luminindu-i cu stralucirea cunostintei Tale".Doamne intareste-ne pe noi in dreapta credinta si ne miluieste

  • Desanca TismanarPostat la 2011-01-28 16:57

    Un bun crestin nu cauta vina celuilalt,el traieste cautand in permanenta vina lui si traind in pace cu cei din jur.Daca am cauta fiecare in ograda noastra greselile nu vom avea timp sa ne ocupam de pacatele celorlalti,nu ne-am vedea pe noi mai indreptatiti decat pe altii in relatia cu Dumnezeu.Un Dumnezeu avem toti,in El sa credem,la El sa gasim calea,adevarul si dreptatea.Dumnezeu ne iubeste pe toti,asa ca ,uniti sa fim in Hristos. Dumnezeu nu pune semnul"=" intre religie si credinta.Pacea lui Dumnezeu sa fie cu noi cu toti!Amin.

  • Nadina BugaPostat la 2011-01-28 12:35

    D-nul Teodor Danalache, Dumnezeu sa va binecuvinteze. Un mesaj foarte bun. Dumnezeu isi foloseste copii Sai. :)

  • Nadina BugaPostat la 2011-01-28 12:31

    Desigur, Apostol Emilia, bine zis feriti-va de "prooroci mincinosi". Dar se pune intrebarea, cum sa-i deosebim? Mai departe Isus mentioneaza, care din ei sunt mincinosi si care nu. Si anume: "dupa faptele lor ii veti cunoaste". Cercetati-le mai intii stilul lor de viata, cercetati cui ii slujesc cu adevarat, lui satan sau Lui Dumnezeu. Am vizitat mai multe biserici, asa ca va spun din convingere, Dumnezeu este Viu acolo unde Numele Lui este chemat, unde se face dupa voia Lui şi unde se tinde pentru ca Legile Lui sa fie fundamentul vietii de zi cu zi. Fratilor fiti foarte atenti ca nu cumva sa ajungem ca luptam impotriva Lui Dumnezeu. Mare este rasplata celui neprihanit. Cercetati Sfânta Scriptura, scumpii mei crestini. Pacea Domnului nostru Isus sa fie cu voi cu toti si dragostea Lui sa ne uneasca spre telul nostru comun care este raspândirea Impărătiei Lui Dumnezeu la toate popoarele lumii. Nu uitati Dumnezeu nu e Ortodox, nici Adventist, nici Baptist nici Penticostal s.a. El e Dumnezeul dumnezeilor, Domnitorul intregului pamânt.

  • Emmy Credo Postat la 2011-01-28 12:25

    si vazand comentariul doamnei Apostol, ma intreb ce inteleg cei mai multi oameni din "paziti-va de...". Cred ca foarte multi inteleg: "alungati-i", "respingeti-i", "urati-i", sau poate mai mult. Unii tin bata de baseball dupa usa in caz ca vine vre-un "pocait din-asta" sa le bata la usa. Pt a ne pazi de prorocii mincinosi, sau de alte categorii, cred ca trebuie sa fim pregatiti, nu cu bate, ci cu o cunoastere mai profunda a Adevarului, cu dragoste, compasiune, intelepciune de la Domnul.

  • beniamin rosini brehoescuPostat la 2011-01-28 12:20

    daca voi depasi si de aceasta data tipicul,prin termenii folositi sau prin ideile exprimate,imi cer iertare! din toate cate m-a invrednicit bunul Dumnezeu pe mine pacatosul, sa aflu din adevarul Cuvantului Sau,de cand ma stiu dar mai ales acum,in ultima vreme,ma tot intreb de ce dreptmaritorii crestini nu pot sa fie mai uniti intre ei?! stiu si cred, mai ales vad ca "vremurile din urma s-au apropiat" de ce asteptam sa fim casapiti pe rand? daca suntem turma aceluiasi pastor,ce ne retine sa ne bucuram impreuna in moartea fata de lume pentru viata intru Hristos? cred.si din credinta afirm,(chiar daca sunt bagat in seama mai putin decat o musca prinsa intr-o panza de paianjen), ca vor exista campiile armaghedonului,dupa uraciunea pustiirii aparand.cum ne vom fi la infatisare,unii fata de altii si toti impreuna atunci?! un banc de pesti este greu de inghitit fata pestii rasletiti,la fel si-o turma de oi. pe campiile armaghedonului nu se vor aduna paganii si ereticii ca sa se bata intre ei...

  • DAM Postat la 2011-01-28 12:15

    Bravo,Mirela! asa este!

  • daniel borteaPostat la 2011-01-28 12:09

    e vremea lui antihrist.oamenii il invoca prea des pe satana

  • Stefan GhiocPostat la 2011-01-28 12:07

    Am citit atât de multe carti de istorie si imi este greu sa cred ca cineva, senior editor, nu ar fi citit mult mai mult decat mine , care sunt un laic crestin , de religie romano-catolică. DUMNEZEU a creat lumea si a dat legile. Dar , cea mai mare greşeală a LUMII este aceea DE A ŞI-L ÎNSUŞI PE DUMNEZEU, a spune că DUMNEZEU este al meu şi nu al tău, adică RELIGIILE. Fiecare religie se crede infailibilă deoarece este, treptat, treptat, dominată de OAMENI şi nu de CREDINŢA în DUMNEZEU. NU POT SĂ UIT braţul lung al religiei mele, care se numea INCHIZIŢIE, şi care , de-a lungul secolelor a constituit GROAZQA creştinilor şi necreştinilor din EUROPA şi din lume!! Eu sunt romano-catolic. Dar eu cred în Dumnezeu şi nu în religia care este dominată de oameni. Am rămas uimit când am descoperit , chiar în apostolul neamurilor, Sfântul Paul, un acelaşi îndemn la moarte ca şi în religia din vechiul testament. Şi cred că de acest amănunt s-au folosit toţi creştinii când au dus MOARTEA pe alte meleaguri. POLITICUL, DOTINŢA DE PUTERE, se agaţă de orice pentru a-şi atinge SCOPUL. (De ex. de parabola cu sabia din evanghelii. O sabie spirituală, care trebuia ăs ne taie în INTERIORUL nostru orice legătură cu PĂCATUL , cu VECHILE greşeli , a fost interpretată, de-a lungul istoriei cu o SABIE reală şi a fost PUSĂ în PRACTICĂ) Cum să omori pe cineva care nu crede în modul în care crezi TU. Cel mult trebuie să-i arăţi ÎNVĂŢĂTURA DOMNULUI nostru ISUS CRISTOS. Şi să-l laşi să o aprofundeze. Dacă vrea. Doar vestirea Domnului este suficientă şi exemplul personal sunt suficiente. A omorâ pe cineva , a omorî orice creaţie a lui Dumnezeu este un păcat de moarte. Ne-o spune DOMNUL nostru ISUS când arată că omul nu-şi poate nici măcar albi un singur fir de păr din capul lui atunci când vrea, darmite să omoare ceva asupra căruia nu a făcut nimic pentru a-l crea? (Şi , ca să fim încă o dată realişti vă pun o întrebare: De ce spunem DOMNUL NOSTRU. NOI credem în ISUS dar nu este AL NOSTRU. Cel mult noi am pute fi AI LUI . Cei care merită. CORECT ar trebui spus ,,DOMNUL în care noi credem ISUS CRISTOS”) UITAREA istoriei naşte aceste comentarii de felul ,,De ce îi urăşte lumea pe creştini?" . DE ACEEA ÎI urăşte pe creştini: pentru că aduc argumente din istorie, apoi procedează la fel ca şi creştinii şi celelalte religii dorind să rămână singurii exploatatori a unui teritoriu. Răspunsul se află chiar în fraza de la începutul articolului. Cât timp OMUL uită de DUMNEZEU pentru a DOBÂNDI cele lumeşti EL VA GREŞI. Şi sunt atâtea exemple în evanghelii încât nu este nevoie să repet acum ( a fiului bogat, a bogătaşului care adună deşi urmează să moară în acea noapte...etc.) Chiar unii preoţi din zilele noastre îţi adau răspunsuri foarte ,,fariseice" atunci când sunt apelaţi de poporul de rând că ei huzuresc în timp ce există atâta suferinţă şi lipsă în jurul lor. ACOLO lipseşte exemplul PERSONAL. Se justifică : trebuie să fiu sănătos , să am grijă de oameni. DA dar trebuie să fi ultimul care mănânci (te foloseşti) din mâncarea (din bunul material) pe care ai adunat-o pentru turma ta (prin PREOT trebuie să fie înţeles inclusiv FAMILIA lui). Care ar fi deosebirea atunci între un MAFIOT de rând şi PREOT, ştiind faptul că mafioţii sunt dispuşi să facă puşcărie sau chiar să moară pentru ca ceea ce au furat să rămână FAMILIEI lor (copiilor, rudelor şi celor apropiaţi). Eu nu spun că preotul fură ci că se foloseşte de POSTURA pe care a atins-o pentru a-şi realiza planurile lumeşti. Sunt şi preoţi care au gospodăria lor şi muncesc ca toţi oamenii şi nu se ating de nimic din ceea ce le aduce ,,turma” dând TOTUL înapoi celor care nu au din mijlocul comunităţii în care trăiesc. Adică fac ceea ce DIACONII făceau la începuturile creştinismului: au grijă de comunitate în primul rând şi abia apoi de ei. ÎNCĂ o dată : EXEMPLUL PERSONAL înseamnă sacrificiul aşa cum ni l-a arătat Domnul nostru ISUS CRISTOS (pănă la moartea pe cruce). Atunci, aceste întrebări vor avea un răspuns şi un sens mult mai apropiat de realitate. RĂSPUNSUL dat în articol are atât de multe lacune încât se constituie ca un ARGUMENT (EXEMPLU) pentru cei din alte religii, de IPOCRIZIE a CREŞTINILOR şi de atacare a lor. ADEVĂRUL TREBUIE SPUS ŞI TRĂIT PÂNĂ LA CAPĂT. ACEI CREŞTIN CARE MOR NUMAI DIN CAUZA CREDINŢEI LOR SUNT MARTIRII DE ASTĂZI AI CREŞTINISMULUI ŞI NE ARATĂ CĂ , PÂNĂ LA ÎMPLINIREA CUVINTELOR DOMNULUI NOSTRU ISUS CRISTOS, OMUL MAI ARE MULTE DE ÎNDURAT. Vă rog de iertare dacă am fost prea direct dar cred că, nivelul scrisului în mass-media trebuie să fie de o calitate mai mare decât o simplă argumentare a calităţilor noastre şi a defectelor altora. Treptele CUNOAŞTERII sunt trepte către DUMNEZEU. Această cunoaştere a ADEVĂRULUI trebuie DĂRUITĂ celor mulţi TOCMAI pentru a le arăta TREPTELE către DUMNEZEU. Dacă noi arătăm numai ceea ce vrem noi să arătăm nu vom câştiga decât soldaţi ai PĂCATULUI, adică oameni care se cred infailibili dacă vor crede în ISUS CRISTOS. Şi nu acesta este ADEVĂRATA cale. A CREDE este o realitate lăuntrică foarte importantă , dar A FACE ceea ce CREZI este CEL MAI IMPORTANT LUCRU. Dacă nu cunoşti ADEVĂRUL nu poţi CREDE corect ci doar PARŢIAL (aşa cum ne spune Sfântul PAVEL). Treptele cunoaşterii nu reprezintă deformarea adevărului ci arătarea treptată a adevărului. ESTE o mare deosebire. Ştefan Ghioc

  • Emmy Credo Postat la 2011-01-28 12:04

    eu ma intreb acum,retoric, si poate ar trebui sa va intrebati si voi, de ce ii urasc crestinii ortodocsi pe baptisti, penticostali, crestini dupa evanghelie,..? Cel mai probabil n-o sa-mi publicati comentariul, dar poate se va intreba sincer cel ce administreaza. Pt ca ura aceasta exista si poate e mai mare decat ura musulmanilor pt crestini. In schimb, cei ce sunt numiti pocaiti, nu ii urasc pe ortodocsi, ci ii iubesc, dorind sa poata relationa cu ei. Cred ca e o intrebare buna,dar pt care unii isi vor umple inca o data buzunarele cu pietre. De ce ii uraste lumea pe crestini?

  • alia aliaPostat la 2011-01-28 11:52

    Cu tot respectul pentru minunatele articole pe care le-am citit de-a lungul timpului pe acest site, trebuie sa remarc, cu regret, ca acesta este usor exagerat si partinitor. Nu putem generaliza ideea; poate ca asa se intampla in acea regiune a lumii(poate ca cei care primesc acel tratament au si ei partea lor de "vina"). Trebuie sa fim corecti si sa privim adanc in istorie si sa vedem cum s-a folosit nemele si "mesajul" Lui Iisus pentru a produce adevarate represalii si crime (vezi perioada inchizitie)... acolo este adevarata problema. Astazi lucruri par a fi schimbate, dar este doar o aparenta. Aceeasi inchizitie(purtant alt nume) foloseste in mod subtil, de aceasta data, un mesaj care trebuia sa ajunga la noi toti altfel. Cu tot respectul si profunda admiratie pe care o am si pentru Biserica Ortodoxa(in harul careia cred), am fost surprinsa sa aud la o cuvantarea de dupa o slujba, cum un preot calugar(este vorba de o manastire importanta din Bucuresti) spunea ca Biblia trebuie studiata doar de cei care sunt slujitori ai bisericii, laicii nu trebuie, conform spuselor lui, sa faca acest lucru. Din fericire, pentru cei, carora Dumnezeu le-a dat sansa sa vada dincolo de aparente, de docma pura si alte asemenea manifestari de incgradire a cunoasterii, viata poate avea o alta conotatie si "Nadejdea, Credinta si Dragostea" reprezita mai mult decat simple cuvinte. Dumnezeu dupa iubire este cunoastere. Dimensiunea pacatului este relativa, sigura este numai calea pe care trebuie sa o urmam pentru a atinge puritatea sufletului... IUBIREA. Daca Iisus nu a judecat, El a iertat toate slabiciunile umane, noi cum ne-am permite sa facem altfel?

  • silviu paculeaPostat la 2011-01-28 11:01

    asa cum a fost proorocit, crestinii adevarati vor fi prigoniti ,batjocoriti,ucisi, li se vor lua viata dar nu si sufletul care va primi viata vesnica !nu trebuie sa ne temem de satan, trebuie sa ne rugam sa ni se deschida ochii mintii, sa vedem adevarul, sa infruntam greutatile indiferent care ar fi, sa ne rugam bunului D-zeu sa ne dea curaj si har sa putem suporta fara pic de cracnire totul, sa-l urmam pe Iisus Mantuitorul si indemnurile apostolilor Sai. DOAMNE AJUTA-NE CELOR CE NADAJDUIN INTRU TINE , SLAVIT SI PREA MARIT SA FIE NUMELE TAU, IN VECI AMIN !

  • Daniel PavaleanPostat la 2011-01-28 10:43

    In legatura cu comentariul Emiliei in privinta BAZS (biserica adventista de ziua a saptea) as avea de completat ca am urmat cursurile de la Sola Scriptura si, in privinta datelor false privind sfarsitul lumii, se explica cum ca de fapt atunci Hristos ar fi intrat in Sfanta Sfintelor in Altarul Ceresc iar de acum poate sa aiba loc sfarsitul lumii in orice moment: ""În anul 1844, la sfârşitul perioadei profetice de 2300 de zile, El a intrat în cea de-a doua şi ultima fază a slujirii Sale ispăşitoare. Ea este un timp al judecăţii, parte a eliminării definitive a tuturor păcatelor, acţiune simbolizată de curăţirea sanctuarului ebraic din vechime în Ziua de Ispăşire. În acel serviciu simbolic, sanctuarul era curăţit cu sângele animalelor jertfite, dar lucrurile cereşti sunt curăţite cu sacrificiul desăvârşit al sângelui lui Isus Hristos."" Se observa cu usurinta cum majoritatea cultelor "crestine" se muleaza dupa necesitatile lumesti pentru a atrage cat mai multi membri sfarsind prin a se indeparta tot mai mult de invataturile practicate de Sfintii Parinti si prin a se asemana tot mai mult cu niste cluburi.

  • Ciocirlan MirelaPostat la 2011-01-28 10:22

    Lupul in blana de oaie a evoluat si se crede acum pastor!

  • Ciocirlan MirelaPostat la 2011-01-28 10:20

    Cei care ii urasc pe crestini, ii urasc de asemenea pe musulmani, hindusi, budisti. Chiar unii "crestini" ii urasc pe crestini. In realitate este o ura ancestrala fata de Dumnezeu, Isus Hristos, Maica Domnului si tot ceea ce reprezinta acestia. Relatarile contemporane despre acte de ura impotriva crestinilor, sunt de fapt niste expuneri ale unui razboi cu mercenari. Toate aceste "manifestari anticrestine" sunt puse pe seama unora sau altora, pe cand adevaratii vinovati culeg roadele. Divide et impera!

  • Apostol EmiliaPostat la 2011-01-27 10:15

    ANUNT URGENT " PAZITI-VA DE PROOROCII MINCINOSI" Este dreptul si datoria fiecarui crestin de a lua in serios semnalul de alarma dat de Domnul Hristos prin Evanghelie : <<"Bagati de seama sa nu va insele cineva.." <<"Paziti-va de proorocii mincinosi, ei vin la voi imbracati in haine de oi,dar pe dinauntru sunt niste lupi rapitori." Stiati ca religia adventista ,care bantuie si-n Romania (sub masca crestina dandu-se drept protestanta) este o erezie nascocita de falsi profeti ? Acestia,lepadandu-se de credinta crestina s-au incumetat sa prezica sfarsitul lumii intai pe 22 martie 1843 iar apoi pe 22 oct.i844 ceeace a dat nasrere la o falsa si dramatica agitatie in care peste o suta de mii de crestini nevinovati au cazut prada disperarii. Pericolul acestei erezii ii paste si astazi pe cei nestiutori si "lesne crezatori". Datorita viselor si vedeniilor halucinante ale d-nei E.Wihite (cunoscuta cu tulburari psihice majore),aceasta stranie amagire a devenit pentru adventisti: -adevar absolut -temelie de credinta -act oficial de identitate. Liderii acestei religii sunt chemati sa-si recunoasca public adevarata lor identitate. In baza libertatii de exprimare si a moralei crestine (cu toate riscurile) oferim documente incontestabile:http://www.itso.ro/pro tel.0233296317 DOAMNE AJUTA ?

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE