33 de candidati admisi la clasa de Teologie

In prima sesiune de admitere pentru clasa de Teologie a Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Cluj-Napoca au fost admisi 33 din cei 44 de candidati inscrisi. Ei au sustinut saptamana trecuta atat probele eliminatorii, in urma carora au fost declarati admisi toti candidatii, cat si examenul scris, pe care 11 elevi nu au reusit sa-l promoveze.
Subiectele au fost formulate din temele incluse in programa, dintre subiectele parcurse in clasele a VII-a si a VIII-a. Fata de anul trecut, examenul a fost mai dificil, dupa cum a declarat pr. Liviu Vidican Manci, membru in comisia de examinare: „Totul a fost foarte transparent in intocmirea subiectelor, deoarece pe langa comisia de profesori din scoala au participat si doi parinti si un copil.

Prin tragere la sorti a fost extrasa varianta a treia, cea pe care unul dintre candidati a extras-o, e vorba de Predica de pe munte, Fericirile si Pilda lui Iov, ca exemplu de urmat pentru crestinii de astazi. Au fost doua subiecte dificile, ceea ce pentru noi a fost foarte bine, pentru ca asa s-a cerut mai bine calitatea dintre concurenti”.

Rezultatele examenului au fost afisate duminica, 5 iunie, in aceeasi zi fiind depuse contestatiile. Mediile finale de admitere la seminar vor fi cunoscute, insa, abia dupa ce elevii vor fi sustinut testele nationale pentru clasa a VIII-a.

In anul scolar 2011-2012, in cadrul Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Cluj-Napoca va functiona si o clasa de Filologie, specializare la care elevii vor fi admisi in urma repartizarii computerizate.

Sursa: radiorenasterea.ro

 

.

06 Iunie 2011

Vizualizari: 732

Voteaza:

33 de candidati admisi la clasa de Teologie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE