Admitere la studii universitare de masterat 2014

In perioada 5-12 septembrie vor avea loc la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul“ din Bucuresti inscrierile pentru admitere la studiile universitare de masterat. Proba scrisa a examenului de admitere se va desfasura pe 16 septembrie, incepand cu ora 9:00, iar rezultatele vor fi afisate pe 23 septembrie.

Programele de studiu pe care candidatii vor avea posibilitatea sa le urmeze pe parcursul a patru semestre sunt: Exegeza si ermineutica biblica (30 de locuri la buget + 15 taxa); Istorie si traditie crestina (30 de locuri la buget + 15 taxa); Doctrina si cultura crestina (30 de locuri la buget + 15 taxa); Pastoratie si viata liturgica (30 de locuri la buget + 15 taxa); Arta sacra in contemporaneitate (20 de locuri la buget + 10 taxa); Studii religioase si educatie crestina (20 de locuri la buget + 10 taxa); Comunicare si comuniune eclesiala in spatiul ortodox (20 de locuri la buget + 10 taxa); Teologia si misiunea sociala a Bisericii (20 de locuri la buget + 10 taxa).

Modalitatea de calcul a mediei finale de admitere va fi urmatoarea: nota de la proba scrisa (50%) + media generala de absolvire a facultatii (50%). Media generala de absolvire a facultatii se calculeaza astfel: pentru absolventii Facultatii de Teologie, Specializarea Teologie pastorala: (medie an 1 + medie an 2 + medie an 3 + medie an 4 + media de licenta impartit la 5); iar pentru absolventii altor specializari/facultati: (medie an 1 + medie an 2 + medie an 3 + media de licenta impartit la 4).

Pentru inscriere, studentii vor avea nevoie de urmatoarele acte: cererea de inscriere - formular tip; certificatul de nastere in copie legalizata; diploma de bacalaureat, in original; diploma de licenta si suplimentul la diploma sau foaia matricola in original; adeverinta de licenta, in original - pentru absolventii promotiei 2014; certificat sau adeverinta de botez in original; binecuvantarea chiriarhului; adeverinta medicala de la medicul de familie, din care sa rezulte ca respectivul candidat este apt pentru inscrierea la master; 3 fotografii 3/4, tip BI pe hartie fotografica; chitanta de achitare a taxei de inscriere - 250 lei (taxa de inscriere se achita la casieria Universitatii din Bucuresti - in incinta Facultatii de Drept); un dosar plic, nescris. Toti candidatii - fii duhovnicesti ai Arhiepiscopiei Bucurestilor - care doresc sa obtina binecuvantarea chiriarhului in vederea inscrierii la studiile de masterat la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, sesiunea septembrie 2014, se vor prezenta personal la sediul Sectorului invatamant si activitati cu tineretul, str. Miron Cristea nr. 9, in perioada 1-12 septembrie 2014.

Diac.
Stefan Sfarghie
Sursa: ziarullumina.ro

.

22 Iulie 2014

Vizualizari: 529

Voteaza:

Admitere la studii universitare de masterat 2014 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE