Admiterea la Facultatea de Teologie din Bucuresti

Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul“ din Bucuresti se pregateste pentru selectia viitorilor studenti care vor urma cursurile uneia dintre cele patru specializari: Pastorala, Arta Sacra, Didactica si Asistenta Sociala. Pe langa examenul de evaluare a cunostintelor teologice, admiterea va cuprinde anul acesta si un test de aptitudini socio-umane si un test de aptitudini muzicale si dictie.

Admiterea la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti se va desfasura anul acesta la toate specializarile, in perioada 22-24 iulie 2014. Cei care doresc sa urmeze cursurile acestei institutii de invatamânt trebuie sa stie ca examenul va cuprinde mai multe etape de evaluare care se adreseaza in mod diferentiat absolventilor de liceu si absolventilor de seminar teologic. Perioada de inscriere pentru admiterea la Facultatea de Teologie se va desfasura intre 8 si 14 iulie, la secretariatul institutiei de pe strada Sfânta Ecaterina, sector 4, Bucuresti, dupa urmatorul program: luni-vineri, orele 9:00-14:00; sâmbata si duminica, orele 9:00-12:00.

Actele necesare la inscriere se pot afla de pe site-ul facultatii, ftoub.ro. Pe data de 22 iulie, va avea loc testul de aptitudini socio-umane sau examenul psihologic pe care trebuie sa il dea toti candidatii, indiferent de specializarea pe care doresc sa o studieze. Pe 23 iulie va avea loc testul de aptitudini muzicale si dictie care se adreseaza absolventilor de liceu ce doresc sa studieze la specializarea Teologie Pastorala. Candidatii vor fi evaluati la aceste doua probe cu calificativele: admis sau respins. Pe 24 iulie are loc examenul propriu-zis de admitere. Candidatii la Pastorala vor sustine proba scrisa tip grila la disciplina teologie ortodoxa dogmatica. Cei care doresc sa studieze la specializarea Arta Sacra au de sustinut un examen practic de desen. In aceeasi zi, candidatii la Didactica si Asistenta Sociala vor sustine interviuri pentru a accesa unul din locurile scoase la concurs. Numarul de locuri in anul universitar 2014-2015, pe programe de studii, propus spre aprobare de catre Ministerul Educatiei Nationale sunt: Pastorala, 150 de locuri bugetare si 50 locuri cu taxa; Didactica, 45 locuri bugetare si 5 cu taxa; Asistenta Sociala, 50 locuri bugetare si 10 cu taxa; Teologie Arta Sacra, 50 locuri bugetare si 10 cu taxa. Tematica examenului de admitere, precum si metodologia desfasurarii concursului de admitere se pot descarca de pe site-ul ftoub.ro. De asemenea, candidatii sunt sfatuitti sa urmareasca periodic site-ul facultatii pentru a fi la curent cu ultimele actualizari.


Marius Nedelcu
Sursa: ziarullumina.ro

.

06 Iunie 2014

Vizualizari: 1045

Voteaza:

Admiterea la Facultatea de Teologie din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE