Adormirea Maicii Domnului - hramul Manastirii Rohia

Manastirea „Sfanta Ana” de la Rohia isi sarbatoreste hramul luni, 15 august, Adormirea Maicii Domnului. Cu acest prilej, la acest asezamant monahal au inceput inca de vineri manifestari religioase speciale, la ora 12.00 fiind scoasa din biserica Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni, asezata in pridvorul noii biserici pentru inchinarea credinciosilor. Aici va ramane pana in 15 august.

Dupa ce vineri seara se va oficia Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului si Taina Sfantului Maslu, sambata 13 august, la ora 6.

00, vor fi savarsite Utrenia, Sfanta Liturghie si un Parastas, iar de la ora 18.00 Vecernia, Litia si de la ora 22.00 Miezonoptica si dezlegari.

In ajun, duminica, 14 august, slujbele vor incepe dimineata la ora 8.00, seara vor continua cu Vecernia, Litia si Acatistul Maicii Domnului si un cuvant de invatatura, urmand ca luni, 15 august, Sfanta Liturghie arhiereasca in ziua hramului sa fie oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Justinian, Episcopul Maramuresului si Satmarului.

Toti credinciosi prezenti la hramul Manastirii Rohia vor primi o masa calda din partea Parohiei Grosii Tiblesului, atat in ajun, dupa slujba Vecerniei, cat si in ziua Praznicului, dupa Sfanta Liturghie.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

14 August 2012

Vizualizari: 1128

Voteaza:

Adormirea Maicii Domnului - hramul Manastirii Rohia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE