Adunarea Protopopiatului pentru Vestul SUA a avut loc la Hayward, CA

Preotii si delegatii parohiilor din Protopopiatul pentru Vestul SUA s-au intalnit in weekendul din 18-19 noiembrie 2011 la parohia Inaltarea Domnului din Hayward, CA pentru Adunarea de Protopopiat. Lucrarile Adunarii au inceput vineri dupa amiaza cu rugaciunea de binecuvantare rostita de IPS Arhiepiscop Nicolae. A urmat apelul nominal, prezentarea agendei de lucru, cuvintele de bun venit ale IPS Nicolae si Pr. Protopop Mihai Carpeniseanu. S-a citit apoi Procesul Verbal al Adunarii precedente de la parohia Sf.

Arhangheli din Torrance din 2009. Pe rand, preotii si delegatii parohiilor au prezentat fiecare parohie a Protopopiatului, cu realizarile ultimilor ani si proiectele de viitor. Cei prezenti s-au bucurat sa auda aceste rapoarte si sa isi impartaseasca experientele pastorale din parohii. Prima zi a lucrarilor Adunarii s-a incheiat cu slujba Sf. Maslu.

A doua zi, sambata, lucrarile Adunarii au fost reluate prin prezentarea temei Cum sa ne intemeiem familii intr-o societate post-crestina. IPS Arhiepiscop Nicolae a facut o scurta introducere amintind de faptul ca anul 2011 este Anul omagial al Sf. Botez si al Sf. Cununii in Biserica Ortodoxa Romana. Apoi a precizat ca lucrarea a fost pregatita de Pr. Iulian Anitei din Texas si Prof. Tristam Engelhardt si se refera la conflictul cultural in care se afla crestinul de azi, pentru a prezenta mai apoi probleme de bioetica legate de nastere, probleme importante si delicate din punct de vedere pastoral. Dupa prezentarea temei, preotii si credinciosii au discutat pe larg punctele care s-au dorit clarificate. A doua tema a Adunarii, prezentata de Parintele Arhimandrit Nicodim Bibart de la parohia Inaltarea Sf. Cruci din Upland, CA, a fost cea legata de prezentarea celor doua brosuri despre tainele Botezului si Cununiei pregatite de Comisia de Educatie a adultilor a Arhiepiscopiei cu scopul de a oferi un mijloc catehetic pentru pregatirea familiilor crestine in scopul primirii celor doua taine.

Urmatoarea parte a Adunarii a fost dedicata rapoartelor privind activitatile Reuniunii Doamnelor (AROLA) in anul 2011 si a proiectelor de viitor ale acestei organizatii a Arhiepiscopiei. A urmat o prezentare a programelor de educatie religioasa a copiiilor ceea ce a constituit un bun prilej de a discuta problemele referitoare la limba folosita, la modalitatile prin care copii pot fi atrasi pentru la ora de religie si educati in Biserica in spirit crestin. Au fost prezentate celelalte activitati organizate in Arhiepiscopie pentru copii: Olimpiada de religie, tabara de vara, alte activitati legate de sarbatorile ortodoxe. Atat raportul AROLA, cat si raportul privind educatia copiilor au fost prezentate de doamna Ecaterina Chirica de la parohia Sf. Arhangheli din Torrance.

A urmat discutarea diferitelor probleme administrative urgente ale Arhiepiscopiei, alegerea Consistoriului Protopopesc, o scurta informare despre activitatea Adunarii Episcopilor Ortodocsi Canonici din America de Nord si Centrala, stabilirea datei si locului viitoarei Adunari de Protopopiat din anul 2013. Lucrarile adunarii s-au incheiat sambata la vremea amiezii cu rugaciunea de multumire.


Sursa: romarch.org
 

.

24 Noiembrie 2011

Vizualizari: 572

Voteaza:

Adunarea Protopopiatului pentru Vestul SUA a avut loc la Hayward, CA 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE