Aproape 1000 de tineri vor merge in pelerinaj la Manastirea Buciumeni

Luni 24 mai 2010, cu ocazia praznicului Sfintei Treimi, in Arhiepiscopia Dunarii de Jos se va desfasura la Manastirea Buciumeni (nordul judetului Galati) pelerinajul anual dedicat tinerilor. Intalnirea se va desfasura sub genericul "Crezul ortodox in viata tinerilor liceeni".

La acest eveniment vor participa IPS Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, numerosi preoti si diaconi din intreaga eparhie si aproximativ 1000 de tineri, cate zece de la fiecare din cele 64 de licee din judetele Galati si Braila, insotiti de profesorii lor de Religie. Intrunirea de la Buciumeni consta, mai intai, in participarea la Sfanta Liturghie care se va savarsi in padure la un altar special amenajat, unde tinerii vor sustine intr-un cor de aproape o mie de voci, cantarile dumnezeiestii Liturghii, iar unii dintre ei, pregatiti dupa cuviinta, vor primi Sfanta Impartasanie.

Dupa agapa care va fi oferita tinerilor in padure, ca o masa campeneasca, vor urma dezbaterile pe tema precizata.

Elevii, in grupe de cate 50, avand in mijloc preoti si profesori de Religie, vor dezbate diferite aspecte legate de semnificatia si importanta marturisirii Crezului ortodox in viata tanarului crestin.

Acest eveniment, un adevarat festival al tinerilor crestini-ortodocsi, a ajuns in acest an la a XVI-a editie si, din experienta anilor trecuti, s-a dovedit a avea un efect puternic si pozitiv asupra mintilor si sufletelor tinerilor pelerini.

Pr. Gelu ARON
Sursa: ziarullumina.ro

.

24 Mai 2010

Vizualizari: 606

Voteaza:

Aproape 1000 de tineri vor merge in pelerinaj la Manastirea Buciumeni 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • mihail mateiPostat la 2010-06-05 21:15

    am fost prezent si eu.este un lucru minunat ce s-a realizat si de fapt s-a transformat intr-o traditie in cadrul arhiepiscopiei dunarii de jos.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE