Asociatia 'Cultul Eroilor' la momentul bilantului

Membrii Asociatia nationala „Cultul Eroilor”, filiala Dolj, a serbat marti, 6 aprilie, „20 de ani de activitate pentru cinstirea si comemorarea eroilor poporului”. Activitatea a fost marcata de convocarea adunarii generale a ONG-ului, de prezentarea darilor de seama si expunerea proiectelor de activitate pentru anul in curs. In mijlocul membrilor asociatiei s-a aflat si preotul Cristian Grecu de la Parohia „Eroii neamului” din Craiova, in calitate de delegat al Arhiepiscopiei Craiovei. In cadrul intalnirii au luat cuvantul membrii activi ai asociatiei, discutiile fiind moderate de colonelul in rezerva Grigore Pasarin, presedintele asociatiei. „Pentru a concretiza responsabilitatea civica si morala pe care Asociatia Nationala Cultul Eroilor o are, aceea de a consemna in scris si de a actualiza pentru generatia tanara, faptele eroilor neamului am editat revista «Oltenia Eroica», lansata pe 24 ianuarie 2011.

Filiala s-a implicat in viata comunitatii si a participat la toate evenimentele de sarbatorire a actelor istorice si de comemorare a eroilor neamului in toata aceasta perioada. Am activat prin cele 75 de subfiliale in tot atatea localitati din judet si am infiintat cercuri «Cultul eroilor» in mai multe scoli din Dolj, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului pentru educarea tinerilor in spiritul cunoasterii si pretuirii eroilor neamului”, a marturisit Grigore Pasarin.

Legatura pe care o are amintita asociatie cu Parohia „Eroii neamului” din Craiova s-a concretizat in decusrul timpului prin mai multe activitati culturale, gazduite de biserica, la care au luat parte numerosi membrii ai filialiei doljene si credinciosi craioveni. „Colaborarea noastra cu Asociatia «Cultul Eroilor» a fost intotdeauna una de bun auguur, mai ales ca hramul bisericii noastre este inchinat eroilor neamului. In acest context, am cautat intotdeauna sa gasim cele mai potrivite cadre de activitate prin care sa asezam bucurie si folos duhovniceasc in sufletele bravilor nostri ostasi care acum sunt la vatra”, a marturisit preotul Cristian Grecu, parohul Bisericii „Eroii neamului” din Craiova.


Diac. Ionita Apostolache

.

07 Mai 2014

Vizualizari: 601

Voteaza:

Asociatia 'Cultul Eroilor' la momentul bilantului 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Asociatia Cultul Eroilor

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE