Binecuvantare pentru muzeul din Caransebes

Miercuri, 14 noiembrie 2012, Preasfintitul Lucian, Episcopul Caransebesului, a sfintit si binecuvantat noile birouri administrative ale Muzeului Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita din Caransebes. Dupa oficierea slujbei, Chiriarhul a participat, in calitate de presedinte de onoare, la lucrarile Consiliului Stiintific al muzeului din Caransebes.

Consiliul Stiintific al Muzeului Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita din Caransebes are misiunea de a aproba activitatea de cercetare stiintifica a institutiei. Acesta este format din specialisti care lucreaza in institutie, precum si din personalitati din domeniul istoriei si culturii ale orasului Caransebes si ale judetului Caras-Severin.

Alaturi de ierarhul locului, a fost prezenta Liubita Raichici, manager al Directiei pentru Cultura in judetul Caras-Severin, colonelul in rezerva Liviu Groza, personalitate istorica marcanta care a contribuit la infiintarea muzeului caransebesean, istoricul Constantin Bratescu si Adrian Ardet, directorul Muzeului Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita din Caransebes si presedintele Consiliului Stiintific.

In cadrul lucrarilor consiliului au fost prezentate activitatile culturale si expozitionale desfasurate in cadrul muzeului pentru anul 2012. Totodata, au fost aprobate pentru anul viitor o serie de publicatii, activitati cultural-traditionale, dar si unele educative. De asemenea, se doreste o colaborare mai intensa cu institutiile scolare din localitate si dinjudetul Caras-Severin.

Intre Episcopia Caransebesului si Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita din Caransebes exista numeroase colaborari si parteneriate menite sa contribuie la intensificarea activitatilor educative si culturale in orasul de pe Timis si Sebes. La final, Preasfintitul Lucian a impartit tuturor celor prezenti iconite.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

16 Noiembrie 2012

Vizualizari: 717

Voteaza:

Binecuvantare pentru muzeul din Caransebes 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

muzeul din caransebes

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE