Biserica din Bogatu Roman, judetul Sibiu, a fost sfintita

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a sfinţit în Duminica Mironosiţelor biserica parohială din Bogatu Român, judeţul Braşov. Slujba religiaosă a fost oficiată împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi din care au făcut parte protopopul de Sălişte, Petru-Toader Damian, parohul de la Bogatu Român, Sevastian Ghiorghiasa şi numeroşi slujitori ai sfintelor altare din parohiile apropiate şi de mai departe. Ierarhul a târnosit biserica la exterior cu Sfântul şi Marele Mir şi cu apă sfinţită, iar la interior a sfinţit Sfânta Masă, pictura, catapeteasma şi întregul locaş de cult. A urmat Sfânta Liturghie la altarul resfinţit. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de teologi din Alba Iulia, iar numeroşi oaspeţi, autorităţi centrale, judeţene şi locale au participat la slujba religioasă alături de credincioşii parohiei.

În cuvântul de învăţătură, IPS Mitropolit Laurenţiu a vorbit credincioşilor despre credinţa şi stăruinţa femeilor mironosiţe, un exemplu de ataşament faţă de cele sfinte pentru orice credincios. Ierarhul le-a felicitat pe toate femeile prezente cu ocazia zilei femeii creştine.

La final, preotul paroh a fost hirotesit iconom, în semn de apreciere pentru activitatea pastorală şi administrativă din cei doi ani de când a fost instalat ca paroh la Bogatu Român. Primarul comunei Păuca, Nicolae Dancu şi domnul Nicolae Rotar au primit distincţia “Crucea şaguniană pentru laici”, iar Consiliul local, Adunarea şi Consiliul parohiale, precum şi mai mulţi ctitori şi binefăcători au primit acte de cinstire.

În cuvântul de mulţumire, parohul Sevastian Ghiorghiasa a amintit lucrările efectuate în cei doi ani de păstorire, precum şi jertfa credincioşilor prin care s-au finalizat lucrările de pictură, s-a schimbat catapeteasma, parchetul, mobilierul şi obiecte de cult. Părintele paroh a mulţumit tuturor celor care au sprijinit lucrările efectuate la biserica parohială şi i-a oferit ierarhului în dar o icoană a Maicii Domnului.

Credincioşii au avut posibilitatea să intre la final în altar şi să se închine, cinstind şi capul Sfântului ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, păstrat într-o raclă la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Autor: Ştefan Mărculeţ
Sursa: mitropolia-ardealului.ro
 

16 Mai 2016

Vizualizari: 580

Voteaza:

Biserica din Bogatu Roman, judetul Sibiu, a fost sfintita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE