Braul Maicii Domnului, in Constanta


Braul Maicii Domnului, in Constanta

Eveniment de mare intensitate duhovniceasca
200.000 de pelerini sunt asteptati sa se inchine la sfantul odor

Braul Maicii Domnului va fi adus, pentru a doua oara, in Constanta. Evenimentul religios de mare amploare va avea loc cu prilejul sarbatoririi Zilelor Constantei, in perioada 15-21 mai. Braul Maicii Domnului va fi dus, intr-o prima faza, la Mangalia, pe data de 15 mai, din Volos (Grecia), cu un avion militar. Peste trei zile, pe 18 mai, va fi organizat un popas de rugaciune de o ora la biserica "Nasterea Maicii Domnului" din Eforie, apoi, in jurul orei 17.

00, Braul Maicii Domnului va ajunge in Constanta.

In intervalul 17.00-18.30 va avea loc al doilea popas de rugaciune, de data aceasta la biserica "Sfanta Maria", situata pe bulevardul 1 Mai. Urmeaza procesiunea pe traseul: bulevardul 1 Mai - Ferdinand - bulevardul Tomis - Piata Ovidiu. Din Piata Ovidiu, la ora 20.00, se va pleca spre Catedrala Arhiepiscopala "Petru si Pavel". Braul va ramane spre inchinare pana pe data de 21 mai, ora 15.30, atunci cand se va pleca in procesiune pe traseul: Catedrala Arhiepiscopala - Piata Ovidiu - bulevardul Mircea cel Batran - bulevardul Mamaia - strada Mihai Viteazu - strada Calugareni - strada Stefan Mihaileanu - biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena. Sfantul odor va ramane spre inchinare pana in zorii zilei de 22 mai. Primaria Constanta sprijina initiativa Arhiepiscopiei Constanta prin subventionarea combustibilului avionului cu 10.000 euro si prin oferirea de pachete cu alimente pelerinilor care vor sosi la eveniment. "Ne-am organizat imediat. Prin demararea procedurii de achizitie publica, Primaria va imparti pelerinilor peste 100.000 de pachete continand cascaval si sunca, precum si apa minerala. Mi se pare un semn de la Dumnezeu ca de Zilele Constantei va fi adus Braul Maicii Domnului", a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, primarul Constantei, Radu Mazare.

Fiind un eveniment care reuneste foarte multi oameni, Inaltpreasfintitul Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, face apel la rabdare si asigura toti credinciosii ca vor fi binecuvantati. Cu prilejul acestui eveniment de maxima intensitate duhovniceasca, pelerinii trebuie sa aiba credinta ca rugaciunilor lor vor fi ascultate. "Maica Domnului este cea care ne asculta cu cea mai mare duiosie rugaciunile noastre. Trebuie sa va puneti dorinte, pentru ca Maica Domnului este vie", transmite ierarhul dobrogean. "Este o binecuvantare care ne copleseste, un moment inaltator. Asteptam sa soseasca la Constanta peste 200.000 de pelerini", a spus Inaltpresfintitul Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului. Cu acest prilej, Arhiepiscopia Tomisului va oferi celor prezenti brosuri cu istoria Maicii Domnului, acatiste, braulete subtiri si iconite cu acoperamantul Maicii Domnului. Braul tesut si purtat de Maica Domnului a fost adus pentru prima data in Constanta in anul 2002. Arhiepiscopia tomitana va mai organiza, pe 23 mai, la Casa de Cultura a Sindicatelor, ora 16.00, un concert religios, moment urmat de o prezentare a lui Dan Puric, aprig aparator al ortodoxiei. A doua zi, pe 24 mai, pe scena din Portul Tomis se va desfasura, incepand cu ora 17.00, un concert folcloric, cu invitati din tara, dar si din strainatate.

Anca DRAGOMIR
Sursa: Observator de Constanta

.

08 Mai 2008

Vizualizari: 1724

Voteaza:

Braul Maicii Domnului, in Constanta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE