Bucurie duhovniceasca la Manastirea Nera

La sărbătoarea Bunei Vestiri paraclisul Mănăstirii Nera din județul Caraș Severin şi-a prăznuit hramul. Cu acest prilej Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a poposit în mijlocul obştii monahale şi a săvârşit Sfânta Liturghie unită cu Vecernia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. La final părintele duhovnic Teofan Munteanu a fost hirotesit protosinghel.

De asemenea ierarhul a tuns în monahism trei vieţuitoare şi a rasoforit două surori. La slujbă au participat un număr însemnat de credincioşi din întreg Banatul, dintre care foarte mulţi s-au împărtăşit cu Sfintele Taine. Răspunsurile liturgice au fost date Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului.

„Ne bucurăm că avem aici la Mănăstirea Nera o obște numeroasă de maici, aproximativ 80 de viețuitoare și de la o lună la alta obștea sporește și se îmbunătățește. Astfel aici în partea de vest a eparhiei noastre s-a dezvoltat o lucrare deosebită, o lucrare duhovnicească, dar și o lucrare filantropică, unde se împletește în chip armonios Liturghia cu filantropia, deoarece Clinica de recuperare oncologică, care se construiește aici, vine în întâmpinarea problemelor și a nevoilor multor oameni care suferă de boala veacului nostru, anume cancerul”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Mănăstirea Nera este aşezată în apropierea localităţii Sasca Montană, pe malul stâng al râului Nera, la 20 km de Oraviţa, în Munţii Locvei. Aşezământul monahal apare la iniţiativa şi prin strădaniile domnului dr. Pavel Chirilă, originar din Slatina-Nera şi fost director al Asociaţiei Christiana din Bucureşti. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât, prin decizia de înfiinţare a mănăstirii, dată la 19 iulie 1994, ca biserica mănăstirească să fie închinată Sfintei Cuvioase Parascheva. În apropierea mănăstirii se construieşte Clinica Nera, prima clinică de recuperare oncologică din România care va incorpora şi un centru de cercetări. Clinica se va îngriji de tratamentul bolnavilor de cancer în stadii iniţiale şi va fi de tip rezidenţial, cu 42 de saloane spaţioase şi confortabile, construite pe o structură arhitecturală şi funcţională de tip sanatorial.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

.
Pe aceeaşi temă

26 Martie 2015

Vizualizari: 454

Voteaza:

Bucurie duhovniceasca la Manastirea Nera 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE