Bucurie duhovniceasca pentru romanii din Segovia

Credinciosii ortodocsi romani din intreaga provincie de Segovia si-au cinstit pentru prima data ocrotitorul parohiei, Sfàntul Cuvios Gheorghe de la Cernica, fiind o parohie tanara, infiintata in acest an de catre Preasfintitul Parinte Timotei, Episcopul Spaniei si Portugaliei.

La Sfanta Liturghie au participat zeci de credinciosi, o mare parte dintre ei impartasindu-se cu Trupul si Sangele Mantuitorului. In cuvantul de invatatura rostit la sfarsitul slujbei s-a vorbit despre viata Sfantului Cuvios Gheorghe de la Cernica si despre Biserica lui Hristos, care este, in primul rand, Biserica sfintilor, adica a acelor oameni in care este prezenta lucrarea Duhului Sfant. Duhul Sfant este Cel care ii modeleaza pe oameni dupa chipul si asemanarea lui Hristos.

Asa cum sfintii raspund chemarii lui Hristos oriunde ar fi, de orice neam, tot asa credinciosii parohiei noastre au raspuns chemarii preotului de a-i iubi pe sfinti, mai ales cand acestia sunt de neam cu ei, precum Sf. Cuvios Gheorghe de la Cernica, ocrotitorul parohiei. Romanii se simt acasa cand vin la Hristos, in Biserica As si nu mumai ca isi amintesc de locurile dragi lasate in urma, dar redescopera, in pribegia lor, faptul ca Biserica pentru ei va insemna mereu acasa. Mai mult ca oricand, ei s-au simtit si crestini si romani, totodata, uitand pentru o clipa de grijile cotidiene, amintindu-si ca sensul adevarat al vietii lor este Hristos lucrator in sfintii Sai prin puterea Duhului Sfant.

Multumim bunului Dumnezeu si Sfantului Cuvios Gheorghe de la Cernica, de asemenea, Preasfintitului Parinte Timotei, Episcopul Spaniei si Portugaliei pentru toata grija purtata si tuturor credincisilor parohiei care au contribuit la realizarea acestui moment de bucurie duhovniceasca. Evenimentul s-a incheiat cu o agapa frateasca.

Preot Sorin Cosmin Trica
Sursa: episcopiaspanieiportugaliei.es
 

.
Pe aceeaşi temă

06 Decembrie 2012

Vizualizari: 782

Voteaza:

Bucurie duhovniceasca pentru romanii din Segovia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE