Bucurii duhovnicesti pentru credinciosii parohiei Marasesti

In Duminica Infricosatoarei Judecati, credinciosii parohiei mehedintene Marasesti, din Protopopiatul Baia de Arama, au primit vizita pastorala a Intaistatatorului Eparhiei Severinului si Strehaiei, Preasfintitul Parinte Nicodim.

Ierarhul mehedintean a slujit Sfanta Liturghie arhiereasca in biserica cu hramul "Sf.

Proroc Ilie Tesviteanul", avand alaturi un sobor de preoti si diaconi. La ceremonia religioasa au luat parte cateva sute de credinciosi veniti din tot cuprinsul zonei de nord a judetului Mehedinti.

In timpul Sfintei Liturghii, Preasfintitul Parinte Nicodim a hirotonit intru diacon pe teologul Ionel Despau, absolvent al Facultatii de Teologie din Craiova si fost cantaret al parohiei.
Parintele diacon va petrece o perioada de 40 de zile la una din manastirile de calugari din judet, unde va deprinde randuielile slujirii liturgice.

In incheierea slujbei, Preasfintitul Parinte Nicodim a pus la inimile credinciosilor cuvant de invatatura, vorbindu-le despre Judecata de Apoi, asa cum este infatisata in pericopa evanghelica duminicala. Parintele Episcop le-a aratat celor prezenti ca Domnul implineste fagaduintele facute celor care pazesc poruncile bisericesti si legea iubirii lasata de Insusi Mantuitorul Iisus Hristos. In lumea aceasta, dreptii si pacatosii au aceeasi libertate, sa faca binele sau sa faca raul, insa, la Judecata, Dumnezeu va tine seama de faptele milosteniei sufletesti si trupesti. Pe cei drepti, numiti "binecuvantatii Tatalui", Dumnezeu ii va pofti intru Imparatia cereasca, iar pe cei pacatosi, Judecatorul ii va trimite in focul cel vesnic, pregatit diavolilor si ingerilor lui. Indemnul ierarhului a fost, astfel, ca fiii duhovnicesti sa pazeasca cu sfintenie asezamintele si randuielile bisericesti de la inceputul perioadei Triodului, respectand posturile din calendar si spovedindu-se cat mai des. Mergand la biserica si marturisindu-si pacatele, credinciosii pot avea nadejdea ca la sfarsitul vietii vor da raspuns bun atat la Judecata particulara cat si la cea universala de la a doua venire a Domnului, cand „fiecare, dupa faptele sale, sau se va ferici sau se va osandi”.

Parintele Episcop a mai aratat ca cei care vor gusta carne in saptamana alba sau a branzei, sau nu vor tine postul care culmineaza cu Invierea Domnului, sunt opriti prin canoanele Bisericii de la impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului, pentru o perioada indelungata.

Dupa cuvantul de invatatura si binecuvantare al Preasfintitului Nicodim, parintele paroh Ion Ordeanu a multumit chiriarhului pentru vizita pastorala si indoita bucurie duhovniceasca de care s-au invrednicit toti enoriasii prezenti. Prin hirotonia unui diacon in aceasta biserica la care au slujit vreme de 100 de ani numai fii ai satului Marasesti, se vor infrumuseta slujbele si se va intensifica lucrarea misionara si sociala pe plan local.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

23 Februarie 2014

Vizualizari: 640

Voteaza:

Bucurii duhovnicesti pentru credinciosii parohiei Marasesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE