Calugarul vinovat de acuzatiile presei s-a retras din viata monahala

 

Calugarul vinovat de acuzatiile presei s-a retras din viata monahala

 

Comunicat de presa

 

In urma cu cateva zile, mass media locala si centrala facea cunoscut opiniei publice cazul unui barbat, imbracat in uniforma de calugar, surprins in ipostaze ce contravin grav moralei crestine si rigorilor vietii monahale.

 

Drept urmare, Mitropolitul Bartolomeu al Clujului a dispus ca Exarhul manastirilor din Arhiepiscopie sa faca o ancheta, si ne-a autorizat sa comunicam urmatoarele:

 

Cazul calugarului, identificat ca fiind vietuitor al manastirii Soporul de Campie, protopopiatul Turda, este unul izolat si nu poate aduce atingere imaginii intregului cin monahal. Calugarul de la Sopor nu a fost hirotonit diacon sau preot, el traind in manastire ca simplu monah.

 

In urma recunoasterii vinovatiei si a faptului ca nu mai poate ramanea in manastire, calugarul si-a cerut iesirea din monahism si revenirea in randul mirenilor, fara dreptul de a mai purta uniforma monahala. Ancheta a mai stabilit ca fostul monah a fost atras intr-un anturaj viciat, consumandu-si pacatul in afara manastirii.

 

Pornind de la principiul duhovnicesc ca Biserica nu il respinge pe pacatos, fostul calugar poate ca, dupa o perioada de pocainta sincera si de indreptare, sa ceara intrarea intr-o alta manastire, din afara Eparhiei Clujului.

 

Sursa: arhiepiscopia-ort-cluj.org

.

04 Iunie 2008

Vizualizari: 1269

Voteaza:

Calugarul vinovat de acuzatiile presei s-a retras din viata monahala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE