Comunitatea romana din Japonia, Paste 2009

Cu mare bucurie, comunitatea romana din Japonia a intampinat Sarbatoarea Invierii Domnului. Multi romani au venit la biserica romaneasca din zona Tokyo - luand cu asalt parohia si pe parintele paroh, care a terminat spovedaniile, in jurul orei 6 dimineata, in noaptea Sfintelor Pasti. Multi dintre credinciosi s-au impartasit si apoi au plecat catre casele lor, aducand lumina sfanta a Invierii Mantuitorului, celor dragi, care nu au putut fi prezenti la slujba.

Comunitatea s-a organizat singura, multe prietenii legandu-se in jurul pregatirilor culinare care s-au facut pentru Paste. Romanii s-au intrecut in mestesugul gatitului. Sarmalute, salata boeuf, ciorbita de vacuta, oua rosii si umplute, chiftele - meniuri rar intalnite in aceasta parte a lumii, ce au fost degustate cu multa pofta de cei prezenti, atat romani cat si japonezi.

Copiii s-au simtit ca la ei acasa, fiind prezenti aproximativ 30 la numar. Pentru ei, parohia va deschide in cursul verii cursurile primei gradinite romanesti din Japonia. Aceasta va fi cu program de internat si mai multe mamici vor asista copiii in perioada in care acestia vor fi la parohie.


 

Pe langa bucuria de a fi impreuna de Invierea Mantuitorului, comunitatea noastra a sarbatorit in avans si hramul bisericii, pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe (23 aprilie). Din cauza distantelor mari si mai ales a faptului ca sarbatoarea Sfantului Gheorghe cade anul acesta in timpul saptamanii, s-a luat decizia de a fi serbat impreuna cu Sfintele Sarbatori Pascale.

Comunitatea din Japonia

Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa crestem in iubire pentru El si pentru semenii nostri, virtutea cea mai de pret pentru noi crestinii.

Pr Alexandru Nicodim
 

22 Aprilie 2009

Vizualizari: 1378

Voteaza:

Comunitatea romana din Japonia, Paste 2009 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE