Concert vocal-instrumental in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului

Asociaţia Trompetiştilor din România a organizat recent un concert vocal-instrumental în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Concertul a avut loc în cadrul manifestării “Periplu cultural şi spiritual prin Ardeal” şi s-a bucurat de un interes deosebit din partea publicului sibian. Evenimentul a fost legat şi de hramul Catedralei mitropolitane din Sibiu, când instrumentişti din cadrul asociaţiei amintite au oferit un recital de cântări religioase şi patriotice împreună cu membrii Coralei “Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitante, dirijată de diac. Dan-Alexandru Streza, cu membrii Corului “Anastasis” al Catedralei episcopale din Deva, dirijat de Paul Kledni şi cu membrii corului “Lumină lină” al Catedralei episcopale “Înălţarea Domnului” din Zalău, dirijat de Ciprian Ghiurco.

Concertul vocal-instrumental din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului a avut loc pe scena de pe lac, unde artiştii corurilor menţionate şi instrumentiştii din cadrul asociaţiei au oferit publicului sibian momente de trăire spirituală şi de înaltă ţinută culturală.

Concertul a fost cofinanţat de Primăria şi Consiliul local Sibiu. Corurile participante la evenimentul Asociaţiei Trompetiştilor din România au cântat şi la Festivalul “Corul Timotei Popovici-110 ani de existenţă”, un amplu eveniment aniversar dedicat prestigiosului cor al Catedralei mitropolitane din Sibiu.

Autor: Ştefan Mărculeţ

.

27 Iunie 2016

Vizualizari: 368

Voteaza:

Concert vocal-instrumental in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE