Concursul national de creatie 'Copilul in familie' in Protoieria Ramnicu Valcea

Urmand unei traditii de anul trecut, in care Biserica s-a mobilizat pentru a invita copiii sa isi exprime marturisirea de credinta prin concursul „Crezul meu”, anul acesta Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului teologic-educational al Patriarhiei Romane, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, organizeaza Concursul National de Creatie "Copilul in familie".

Acest concurs cuprinde doua sectiuni: o sectiune literara, care consta in alcatuirea unui eseu sau a unei lucrari literare de maxim o pagina prin care copilul sa omagieze Taina Sfantului Botez, sa exprime modul in care se reflecta in viata lui propriul botez si angajamentul sau crestin in cadrul familiei, si o a doua sectiune artistica, ce consta in alcatuirea unei picturi, desen sau alta lucrare practica.

Participanti la acest concurs sunt copiii si tinerii cu varste cuprinse intre 10 si 16 ani, din cele 29 de eparhii ale Patriarhiei Romane care frecventeaza lectiile si activitatile catehetice organizate la nivelul fiecarei parohii, dar si parohiile din cadrul programului „Alege Scoala”.

In cadrul acestui proiect, in Arhiepiscopia Ramnicului a fost organizata astazi, 4 aprilie 2011, incepand cu orele 10,00, in Biserica „Sfintii Apostoli” din municipiul Ramnicu Valcea, prima etapa locala a concursului, in Protopopiatul Ramnicu Valcea.

La concurs au participat copii din parohiile Protoieriei Ramnicu Valcea.

Lucrarile au fost evaluate de o comisie condusa de catre Pr. Mihail Pretorian, Inspector pentru catehizarea tineretului din Arhiepiscopia Ramnicului. Fiecare copil participant si-a sustinut lucrarea in fata comisiei de evaluare, la final primind diplome si premii ce au constat in carti de Rugaciuni, Mica Biblie si iconite oferite de Protopopiatul Ramnicu Valcea. Lucrarile prezentate s-au dovedit a fi pline de imaginatie si originalitate, fiind rostite de catre elevi cu expresivitate si cursivitate.

In celelalte doua protopopiate ale Arhiepiscopiei Ramnicului, Dragasani si Horezu concursul se va desfasura in zilele de 6 si 7 aprilie.

Sursa: arhiram.ro
 

.

05 Aprilie 2011

Vizualizari: 590

Voteaza:

Concursul national de creatie 'Copilul in familie' in Protoieria Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE