Conferinta preoteasca la Fagaras

A doua conferinta preoteasca de toamna din Arhiepiscopia Sibiului s-a desfasurat astazi, 5 noiembrie, la Fagaras, in sediul celor doua protopopiate din cetatea transilvana. Conferinta a fost prezidata de Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, alaturi de trei protopopi.

La conferinta au participat preotii din Protopopiatele Fagaras 1, Fagaras 2 si Rupea, alaturi de cei trei protopopi, Marcel Dobrea, Ion Tarcuta si Matei Dan Sucaciu. La conferinta, trei preoti din fiecare protopopiat au prezentat cate un referat, in care au tratat cateva subcapitole din tema generala. Preotii au avut posibilitatea sa afle mai multe lucruri despre viata si lucrarea misionara a Sfintilor Imparati Constantin si Elena, despre locul lor in istoria bisericeasca, dar si despre teologia parintelui Staniloae si importanta acesteia pentru intreaga Ortodoxie.

Un punct important al intalnirii preotilor cu IPS Mitropolit Laurentiu a fost legat de necesitatea elaborarii unor monografii parohiale, prin care sa fie mai bine cunoscute comunitatile Arhiepiscopiei Sibiului, cu toate monumentele istorice si de patrimoniu existente in localitatile respective. La aceeasi conferinta, ierarhul a transmis ultimele hotarari ale Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, in special cele privitoare la demersurile pe care parohiile trebuie sa le faca pentru a li se retroceda si ultimele bunuri confiscate de fostul regim.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

05 Noiembrie 2013

Vizualizari: 481

Voteaza:

Conferinta preoteasca la Fagaras 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE