Conferinte dedicate memoriei parintelui Teofil Paraian

In perioada 6-8 Mai 2014 se va desfasura la Timisoara seria anuala de conferinte „Parintele Teofil” cu titlul Vremea Bucuriei. Editia a II-a a acestei serii propune una din temele preferate ale Parintelui Teofil Paraian: Patericul si rolul lui in viata noastra.



Seria conferintelor va debuta marti, 6 mai cu referatul Marii mistici ai Patericului egiptean, sustinut de pr. Arhim. Simeon Stana, exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Timisoarei, apoi in ziua urmatoare pr. Protosinghel Mihail, de la Manastirea Sambata de Sus va vorbi despre Staretii Patericului Romanesc. Evenimentele dedicate Parintelui Teofil se vor incheia joi, 8 mai, cand Preasfintitul Sofian Brasoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a Germaniei, Austriei si Luxemburgului va sustine conferinta Cuvant si tacere despre Dumnezeu.

Conferintele vor avea loc de la ora 19,00 in Aula Magna a Universitatii de Medicina si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara, Piata Eftimie Murgu Nr. 2. 

Parintele Teofil sublinia ca este foarte important ca un tanar sa intre in viata pornind de la experienta si concluziile batranilor: “La mine a venit odata un inginer si am stat de vorba despre chestiuni duhovnicesti; i-am spus anumite lucruri, iar el zice catre mine: “Parinte, cand ati ajuns dumneavoastra la concluziile astea?” Si i-am zis: uite, eu am ajuns la concluziile astea cu vremea, dar tu poti incepe cu concluziile mele. Asa e si cu Patericul, care cuprinde invataturi si experiente cu care putem incepe fiecare dintre noi, adaptand din Pateric ceea ce ne intereseaza pentru viata noastra.”

Sursa: mitropolia-banatului.ro
 

.

30 Aprilie 2014

Vizualizari: 448

Voteaza:

Conferinte dedicate memoriei parintelui Teofil Paraian 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

parintele teofil paraian

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE