Conferinte preotesti de toamna in Arhiepiscopia Alba Iuliei

Conform Statului de Organizare si Functionare al Bisericii Ortodoxe Romane, la nivelul intregii Patriarhii, in fiecare an se organizeaza doua Conferinte Preotesti semestriale, in cadrul carora sunt tratate teme propuse de Cancelaria Sfantul Sinod dar si teme legate de eficientizarea misiunii pastoral - misionare si progresul duhovnicesc al preotilor si credinciosilor.

Conferintele preotesti din toamna acestui an aduc in actualitate o tema deosebit de importanta: Pastoratia individuala in societatea contemporana. In cadrul discutiilor se va insista pe aspecte legate de necesitatea si semnificatia pastoratiei individuale, modurile de exercitare ale pastoratiei la nivelul parohiilor urbane si rurale, categoriile sociale carora se adreseaza pastoratia individuala, tactul preotesc si efectele pastoratiei individuale.

Conferintele preotesti se vor desfasura in cele zece protopopiate ale Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia si la ele vor participa preoti din parohiile protopopiatelor, alaturi de reprezentanti ai asezamintelor monahale. Cele zece conferinte preotesti vor incepe cu oficierea unei slujbe Te Deum, lucrarile urmand sa fie prezidate de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei sau de parintii consilieri delegati de Ierarh.

Programul conferintelor din aceasta luna este urmatorul:

Joi, 10 octombrie

- Conferinta preoteasca la Sighisoara

- Conferinta preoteasca la Tarnaveni

Marti, 15 octombrie

- Conferinta preoteasca la Campeni
-
- Conferinta preoteasca la Sebes

Sursa: Radio Reintregirea

Pe aceeaşi temă

10 Octombrie 2013

Vizualizari: 581

Voteaza:

Conferinte preotesti de toamna in Arhiepiscopia Alba Iuliei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE