Consfatuirea profesorilor de religie din Episcopia Severinului si Strehaiei

Profesorii si preotii care predau disciplina Religie in judetul Mehedinti se vor intalni sambata, 23 februarie, in prima consfatuire a cadrelor didactice pe anul 2013.

Evenimentul este organizat de catre Catedra de Religie a Inspectoratului Scolar Judetean Mehedinti si Sectorul Invatamant si Tineret al Episcopiei Severinului si Strehaiei.

Intalnirea are ca tema "Slujirea si misiunea prin ora de Religie" si va sta sub semnul rugaciunii si apoi al comunicarilor importante.

Cei care le deschid ochii copiilor spre viata spirituala in timpul orelor de religie, vor lua parte la Sfanta Liturghie incepand cu ora 09.00 la Catedrala Episcopala din municipiu, lucrarile urmand a se desfasura in sala Mitropolit Nestor Vornicescu a Episcopiei Severinului si Strehaiei, in prezenta Preasfintitului Parinte Episcop Nicodim.

In cadrul intalnirii se va face o analiza retrospectiva a activitatilor de pana acum, dar se vor discuta si proiectele de viitor, despre olimpiada de religie sau concursurile scolare, cum ar fi Festivalul de Oratorie "Sfantul Ioan Gura de Aur" si Ucenicii Credintei.

Despre aceasta reuniune a dascalilor a oferit mai multe amanunte Dana Saftoiu, inspector de Religie in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Mehedinti:

“Intalnirea de sambata aceasta se desfasoara cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Episcop Nicodim si reuneste toti profesorii si preotii care predau Religia in scolile mehedintene. Ne-am propus sa organizam astfel de intalniri semestrial, dat fiind faptul ca avem nevoie de o mai mare apropiere intre noi, intre noi si Biserica, de aceea si aceasta intalnire va debuta cu participarea la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie. In contextul consfatuirilor, intalnirea are ca tema , ora care si-a gasit locul binemeritat in curricula scolara dupa anul 1989. Astfel, vom discuta despre problemele care se ivesc in orizontul nostru imediat, respectiv olimpiada de religie, concursurile scolare consacrate sau Festivalul de Oratorie, urmand ca Parintele Episcop sa ne spuna cateva cuvinte de suflet. De asemenea, parintii consilieri si inspectori ai Sectorului Invatamant si Tineret vor aduce in discutie evenimentul adunarii tinerilor de la Manastirea Topolnita, care va avea loc si in acest an scolar si alte activitati pe care Episcopia si Catedra de Religie le vor desfasura pe parcursul lunilor urmatoare. ”

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

20 Februarie 2013

Vizualizari: 640

Voteaza:

Consfatuirea profesorilor de religie din Episcopia Severinului si Strehaiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE