Consiliul eparhial intrunit la Timisoara

Cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, Consiliul eparhial al Arhiepiscopiei Timisoarei s-a intrunit marti, 30 octombrie, in sedinta lunara de lucru. Sedinta Consiliului eparhial a fost prezidata de Preasfintitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei. In cadrul intrunirii au fost dezbatute mai multe probleme curente ale sectiilor administrativ-bisericeasca, culturala, economica, patrimoniu, asistenta sociala si juridica. De pe ordinea de zi a sedintei Consiliului eparhial amintim la sectia administrativ- bisericeasca, comunicarea actului Cancelariei Sfantului Sinod nr. 10.

890/ 2012 privind intocmirea listei parohiilor al caror personal clerical beneficiaza de sprijin lunar de la bugetul de stat in procent de 80% din salariul de baza si completarea parohiilor vacante Cerna, protopopiatul Deta si Cheglevici, protopopiatul Sannicolau Mare. In cadrul aceleiasi sectii, au mai fost discutate o serie de probleme privind miscarea personalului neclerical. La sectia culturala a fost prezentata lucrarea "Monografia Arhiepiscopiei Timisoarei", a preotului profesor Vasile V. Muntean. In acelasi timp, au fost trecute in revista evenimentele si manifestarile culturale organizate in cursul lunii octombrie in Arhiepiscopia Timisoarei. Dintre acestea amintim, Concursul national de muzica bisericeasca "Laudati pe Domnul", faza mitropolitana si conferintele preotesti de toamna, la care au luat parte preotii si diaconii din cele sase protopopiate ale eparhiei. In continuarea sedintei, au fost aprobate unele contracte de inchiriere inaintate de oficiile parohiale din cadrul Arhiepiscopiei Timisoarei, iar la sectia de asistenta sociala s-au discutat aspecte privind asistenta preotilor pensionari lipsiti de sprijin financiar.

Consiliul Eparhial, organism executiv al Adunarii eparhiale
Potrivit articolului 85 din Statutul pentru Organizarea si Functionarea Bisericii Ortodoxe Romane organismele de conducere ale Eparhiei sunt Chiriarhul, Adunarea Eparhiala ca organism deliberativ, Consiliul Eparhial si Permanenta Consiliului Eparhial ca organisme executive. Consiliul Eparhial este organism executiv al Adunarii eparhiale si are in competenta problemele bisericesti administrative, culturale, social-filantropice, economice, patrimoniale si fundationale pentru intreaga eparhie. Consiliul Eparhial se compune din 9 membri, 3 clerici si 6 mireni, alesi pe termen de patru ani de Adunarea Eparhiala dintre membrii ei. Acestia pot fi alesi pentru cel mult doua mandate.


Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

31 Octombrie 2012

Vizualizari: 644

Voteaza:

Consiliul eparhial intrunit la Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE