Consolidarea initiativelor comunitare de prevenire HIV/SIDA si a violentei in familie

 

Patriarhia Romana impreuna cu Organizatia Internationala pentru Caritatea Crestin Ortodoxa (IOCC), alaturi de Ministerul Educatiei si Cercetarii, au evaluat ieri, 10 iulie a.c., la Palatul Patriarhiei, rezultatele primei faze din proiectului "Consolidarea initiativelor comunitare de prevenire a HIV/SIDA si a violentei in familie in Romania". 

 

In acest proiect sunt implicati 1.234 de preoti si 906 profesori de religie din 13 judete ale tarii care desfasoara in comunitatile parohiale pe care le deservesc misiunea de prevenire a infectarii cu HIV/SIDA si a violentei in familie.

Intre beneficiari s-au numarat peste 260 000 elevi din clasele I-XII, la care se adauga alte cateva sute de persoane.


In cuvantul adresat participantilor, Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist  a evidentiat colaborarea fructuoasa dintre Patriarhia Romana si Organizatia Internationala pentru Caritatea Crestin Ortodoxa atat in cazul proiectului mentionat, cat si in alte programe sociale, cum ar fi spre exemplu ajutorarea familiilor victime ale inundatiilor din ultimii ani.


Excelenta sa, dl. Nicholas Taubman, ambasadorul SUA la Bucuresti a multumit Patriarhiei Romane pentru implicarea in acest proiect, manifestandu-si speranta ca acest tip de colaborare va contribui la consolidarea initiativelor comunitare in societatea romaneasca.


In faza a doua a proiectului, care se va derula pana in luna martie 2008, Biserica Ortodoxa Romana va prelua rolul de coordonare pentru toate activitatile derulate in vederea constientizarii activitatilor de prevenire a HIV/SIDA si a violentei in familie, iar Organizatia Internationala pentru Caritatea Crestin Ortodoxa va asigura asistenta tehnica, monitorizarea si evaluarea rezultatelor proiectului.

 

Finantarea acestui proiect este asigurata de Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si Patriarhia Romana.

.

11 Iulie 2007

Vizualizari: 1648

Voteaza:

Consolidarea initiativelor comunitare de prevenire HIV/SIDA si a violentei in familie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE