Constituirea noii Adunari Eparhiale a Arhiepiscopiei Targovistei

Joi, 12 iunie 2014, sub presedintia Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit NIFON a avut loc, in Aula Sf. Voievod Neagoe Basarab a Centrului Eparhial, constituirea noii Adunari Eparhiale a Arhiepiscopiei Targovistei (2014-2018) si alegerea noului Consiliu Eparhial.

Dupa oficierea serviciului religios la Paraclisul Mitropolitan Kretzulescu, s-a desfasurat sedinta solemna, care a fost deschisa de cuvantul Inaltpreasfintiei Sale, ce a evidentiat “rolul important al organismelor eparhiale deliberative si executive in desfasurarea optima a misiunii pastorale a Bisericii noastre, precum si responsabilitatea si demnitatea cu care Biserica a investit pe cei alesi in cadrul lor, pentru a contribui la aprofundarea vietii duhovnicesti in Eparhia noastra”.

A avut loc, apoi, prezentarea si validarea mandatelor reprezentantilor alesi, preoti si mireni, si s-a stabilit componenta celor cinci comisii de lucru. Tot cu acest prilej, au fost alesi membrii Consiliului Eparhial si au fost delegati cei trei reprezentanti ai Arhiepiscopiei Targovistei in Adunarea Nationala Bisericeasca.



La finalul evenimentului, Inaltpreasfintia Sa a reiterat principalele provocari misionare ale perioadei imediat urmatoare si modalitatea prin care membrii alesi ai Adunarii si Consiliului Eparhial pot sprijini lucrarea misionara a Eparhiei noastre.

Facem precizarea ca Adunarea Eparhiala este, conform Statutului de Organizare si Functionare a Bisericii Ortodoxe Romane, “organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice si patrimoniale ale eparhie”. Ea se compune din reprezentantii alesi ai clerului si ai credinciosilor, in proportie de o treime clerici si doua treimi mireni, cu o viata morala si religioasa demna de un crestin, care au candidat, cu binecuvantarea Ierarhului locului, si au fost alesi, pe o perioada de patru ani, pentru cel mult doua mandate.

BIROUL DE PRESA AL ARHIEPISCOPIEI TARGOVISTEI

.
Pe aceeaşi temă

13 Iunie 2014

Vizualizari: 527

Voteaza:

Constituirea noii Adunari Eparhiale a Arhiepiscopiei Targovistei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE