Discutii pentru banii dati bisericilor


Fondurile alocate bisericilor - pentru actiuni sociale, ori pentru continuarea lucrarilor de constructii - au constituit, din nou, subiect de discutii. Asta in contextul in care, pe ordinea de zi a sedintei de la mijlocul acestei saptamini, s-au aflat o serie de solicitari pentru sume deloc neglijabile. Una dintre acestea a fost a Consiliului Parohial "Cuvioasa Parascheva" Darmanesti - de 500 milioane de lei pentru pictura bisericii, iar o alta a venit din partea cintaretului unitatii de cult, acesta cerind 40 milioane de lei pentru promovarea unui CD cu muzica bisericeasca. Inca o cerere a venit de la Biserica Adventista de ziua a saptea - 65 milioane de lei - ca sprijin pentru montarea unei centrale termice si efectuarea unor reparatii curente la Cantina Sociala "Prietenul Tau", unde sint hraniti 20 de saraci din localitate. Niciuna din aceste solicitari nu a fost onorata, consilierul local Adriean Chirila cerind colegilor de legislativ ca, pina la urmatoarea sedinta, sa se incerce o identificare a problemelor unitatilor de cult din municipiu.

De anul viitor, acestea vor primi fonduri locale in baza unor anumite criterii, unul dintre cele mai importante fiind organizarea unor activitati de protectie sociala. "Noi am cazut de acord sa sprijinim, in tandem, activitatile de ordin social si nevoile urgente ale bisericilor. Cineva din aparatul de specialitate ar trebui sa se deplaseze la bisericile aflate in constructie si sa vada care le sint nevoile financiare. Nu trebuie sa ignoram faptul ca acestea asigura, pentru cetatenii municipiului, un serviciu de utilitate publica", a declarat consilierul Chirila.

Legislativul local si-a dat, insa, avizul pentru alocarea de fonduri pentru organizarea altor activitati - in valoare totala de 1,018 miliarde de lei, o suma consistenta revenind Clubului de Volei "Unic" - 200,835 milioane de lei - bani necesari pentru participarea echipei, in perioada 6-10 septembrie, la un turneu international organizat in localitatea Ternopil din Ucraina. Sindicatul Pensionarilor a primit 100 milioane de lei, in vederea organizarii unei serbari cimpenesti si a doua excursii la manastiri. CS Condor a beneficiat de fonduri complementare pentru participarea la concursuri nationale si internationale, pina la sfirsitul anului, in valoare de 150 milioane de lei. Liceul cu Program Sportiv a primit bani - 207,875 milioane de lei - pentru a-si premia sportivii participanti la Campionatul National si la Campionatul Mondial de la Amsterdam. La sfirsitul acestei luni, mai precis pe 30 septembrie, Asociatia Piatra Neamt-Roanne va implini 15 ani de la constituire. Pentru organizarea manifestarilor dedicate evenimentului, municipalitatea a alocat 20 milioane de lei.

Iulia IACOB

Monitorul de Neamt

.

04 Septembrie 2006

Vizualizari: 2113

Voteaza:

Discutii pentru banii dati bisericilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE