Duminica la Borca, Festival de folclor si datini populare

 

In ziua de 27 august, la Borca, se va petrece un eveniment deosebit: se va desfasura editia a IV-a a Festivalului de folclor si datini populare. Daca prima editie a fost o incercare timida de a face un spectacol - care a atras, totusi, atentia - acum avem un program foarte bogat: o stina va prelucra, la fata locului, laptele, astfel ca invitatii vor putea minca urda, cas, jintita; artistul popular Nicolae Gherman va avea o expozitie din produse din lemn, ciubere, donite, scaune, fluiere etc; va fi o expozitie cu tesaturi si cusaturi populare, unde expozantii isi vor prezenta secretele mestesugurilor lor, multe dintre ele pe cale de disparitie; muzeul etnografic din Madei va fi deschis in aceasta zi - datorita acestui muzeu, de care putini au auzit, arta populara din zona nu a devenit inca doar o amintire; interpretul local de muzica populara Narcis Precup isi va prezenta CD-ul scos recent si va sustine un recital artistic, impreuna cu taraful sau.

 

La spectacolul festivalului vor mai participa: ansamblul folcloric al Casei de cultura a orasului Brosteni, fluierasii din Borca, fomatia de dansuri populare a liceului din Brosteni, grupuri vocale din comuna si altii.

 

Au raspuns invitatiei noastre Ansamblul folcloric "Muresul" din Tirgu Mures", mestesugari din Mures si Covasna. Credem ca v-am oferit suficiente date pentru o invitatie la Festivalul de folclor si datini populare de la Borca de duminica, 27 august.

Poate ca si timpul va fi bun cu noi, ca de peisaje minunate nu ducem lipsa. Va asteptam la Borca!


Iolanda LUPESCU

bibliotecar, Borca

Ziarul Ceahlaul

.

24 August 2006

Vizualizari: 3116

Voteaza:

Duminica la Borca, Festival de folclor si datini populare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE