Duminica va fi sfintita biserica din parohia Ciuruleasa, protopopiatul Campeni

Duminica, 15 septembrie, cand facem pomenirea Sf. Ierarh Iosif de la Partos, Biserica Ortodoxa se va afla in duminica dupa Inaltarea Cinstitei Cruci. Pericopa evanghelica randuita sa se citeasca la Sfanta Liturghie din capitolul 8 de la Marcu, ne prezinta Luarea Crucii si urmarea lui Hristos.Arhipastorul nostru Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu va fi prezent in mijlocul credinciosilor din parohia Ciuruleasa, protopopiatul Campeni, unde va tarnosi biserica din localitate, va savarsi Sfanta Liturghie si va rosti cuvantul de invatatura. Credinciosii ortodocsi din Ciuruleasa se afla sub pastorirea Parintelui paroh Razvan Baiesan.

Parintele paroh ne-a vorbit despre biserica parohiei Ciuruleasa si despre programul slujbelor:

„Duminica 15 septembrie va avea loc sfintirea bisericii din Ciuruleasa, protopopiatul Campeni, cu hramul Sfantul Mare Mucenic Gheorghe. Aceasta biserica a fost zidita in jurul anului 1777. Ea este zidita din piatra pana la nivelul geamurilor, bolta si turnul sunt din caramida. In ultimii ani a fost renovata in totalitate. A fost retencuita pe exterior si finisata cu praf de marmura iar pe interior a fost retencuita si repictata in tehnica fresca.

Ne bucuram de prezenta cu aceasta ocazie in mijlocul nostru a Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei. La ora 8.45 va avea loc intampinarea ierarhului, iar mai apoi slujba de tarnosire a bisericii, continuand cu Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie.

Ne bucuram sa va avem alaturi de noi, asa cum Domnul Hristos ne spune in Evanghelie „unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu sunt si Eu in mijlocul lor”. Va asteptam cu drag.”

Sursa: Radio Reintregirea

14 Septembrie 2013

Vizualizari: 994

Voteaza:

Duminica va fi sfintita biserica din parohia Ciuruleasa, protopopiatul Campeni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE