Educatia - prioritate a Bisericii derulata in parohiile Protopopiatului Urziceni

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, la inițiativa Preacucernicului părinte protopop Berbec Aurel, în parohiile din Protopopiatul Urziceni a fost derulată prima Ediția a proiectului social-filantropic ”Educația – prioritate a Bisericii”, în perioada 01- 11 septembrie 2016.

Scopul acestei acţiuni a fost acela de a sprijini copiii din comunităţile parohiale la început de an şcolar, prin acordarea de rechizite şi îmbrăcăminte. Criteriile de acordare a acestor ajutoare au fost rezultatele meritorii la învăţătură dar şi siţuaţia specială a familiilor din care fac parte.

Astfel în cele 68 de parohii din Protopopiatul Urziceni, prin strădania şi jertfelnicia preoţilor slujitori dar şi a oamenilor cu suflet mare, 554 de elevi au beneficiat de sprijin material în valoare totală de 25.394 lei.

Această campanie va fi încheiată cu săvârșirea slujbei de Te Deum ce va fi oficiată la început de an școlar în toate unitățile de învățământ din cadrul Protopopiatului Urziceni.
Acest demers social se înscrie în șirul evenimentelor desfășurate în Eparhia noastră cu ocazia Anului Omagial dedicat educației religioase a tineretului creștin-ortodox în Patriarhia Română.

A consemnat preacucernicul părinte Berbec Aurel, Protopop de Urziceni.

Pe aceeaşi temă

14 Septembrie 2016

Vizualizari: 404

Voteaza:

Educatia - prioritate a Bisericii derulata in parohiile Protopopiatului Urziceni 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

educatia

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE