Emisiune filatelica dedicata Sfintilor Brancoveni

Romfilatelia se alatura Patriarhiei Romane si celorlalte institutii ale statului si marcheaza împlinirea a trei secole de la martiriul Sfintilor Martiri Brancoveni printr-un proiect filatelic special.

Marcile postale ale emisiunii 300 de ani de la martiriul Sfintilor Brancoveni aduc un omagiu sacrificiului suprem al Sfantului Constantin Brancoveanu, cel care ramane în istoria neamului si în constiinta romanilor ca ultimul domnitor al evului mediu, primul domnitor al epocii moderne si „Apusul de soare” al domnilor Basarabi.

Timbrul cu valoarea nominala de 2,40 lei reproduce imaginea domnitorului Constantin Brancoveanu într-o gravura de epoca, alaturi de efigia Domnitorului.

Pe timbrul cu valoarea nominala de 5,00 lei este ilustrata icoana din Biserica Manastirii Hurezi, care îi înfatiseaza pe Sfintii Martiri Brancoveni, alaturi de Ianache Vacarescu.

Timbrul cu valoarea nominala de 14,50 lei ilustreaza imaginea cladirii Bisericii Sfantul Gheorghe Nou din Bucuresti, lacas voievodal Brancovenesc, reprodusa dupa o litografie din sec.

al XIX-lea reprezentand lacasul de cult, aceasta fiind ultima ctitorie a Sfantului Voievod Martir Constantin Brancoveanu si adapostind mormantul cu moastele acestuia.

Romfilatelia aduce respectoase multumiri Preafericirii Sale Parintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Arhiepiscopiei Bucurestilor, Bisericii Sfantul Gheorghe Nou din Bucuresti si Manastirii Hurezi pentru binecuvantarea si sprijinul documentar oferite la realizarea acestei emisiuni de marci postale.

Sursa: reintregirea.ro

.
Pe aceeaşi temă

19 August 2014

Vizualizari: 378

Voteaza:

Emisiune filatelica dedicata Sfintilor Brancoveni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE