Evenimente dedicate Edictului de la Milan, in Serbia

Preafericitul Irineu, Patriarhul Serbiei, impreuna cu Tomislav Nikolic, Presedintele Serbiei, au prezidat sedinta de intrunire a Comitetului de Organizare a evenimentelor ce marcheaza 1700 de ani de la emiterea Edictului de la Milan, in 313, de catre Sfantul Constantin cel Mare si Liciniu.

La intrunire au participat si membri ai Sfantului Sinod ai Bisericii Ortodoxe Sarbe: Preasfintitul Vasile de Srem, Irineu de Backa, Ioan de Sumadija, Ioanichie de Budimlje-Niksic si Preasfintitul Parinte Episcop Ioan de Nis.

De asemenea, au fost prezenti la sedinta de lucru Primul Ministru Ivica Dacic, ministrii din cadrul Guvernului Sarb, ambasadorii Rusiei, Italiei, Frantei, Marii Britanii, Turciei si Greciei, precum si reprezentanti ai comunitatilor religioase locale.

Comitetul de Organizare a hotarat ca evenimentele sa debuteze pe 17 ianuarie 2013, printr-un concert sustinut de Corul Manastirii Sretenje. Pana pe data de 28 octombrie 2013 vor fi organizate numeroase evenimente cu cararacter spiritual, cultural, educational si turisitic, dedicate Edictului de la Milan.

.
Pe aceeaşi temă

14 Decembrie 2012

Vizualizari: 805

Voteaza:

Evenimente dedicate Edictului de la Milan, in Serbia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE