Examen de atestare a cunostintelor la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gura de Aur din Targoviste

Luni, 5mai 2014, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit NIFON, a prezidat, la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gura de Aur din Targoviste, comisia de atestare a cunostintelor profesionale pentru elevii clasei a XII-a, specializarea teologie-pastorala, la finalizarea celor 4 ani de cursuri teologice.

Cu acest prilej, Inaltpreasfintia Sa a tinut sa le reaminteasca elevilor prezenti nevoia de a contribui, prin educatia si formatia lor, la misiunea Bisericii noastre stramosesti, cunostintele acumulate in cadrul acestei scoli de teologie fiind, pe de o parte, zestrea pe care Ortodoxia romaneasca le-o incredinteaza, iar, pe de alta ,parte samanta care trebuie sa rodeasca si sa ofere si altora lumina credintei.



Examenul de atestare a cunostintelor teologice consta din doua etape: prezentarea lucrarii stiintifice, intocmita de catre fiecare candidat, sub coordonarea unui profesor al scolii, urmand, apoi, proba orala, marti 6 mai a.c., care va consta din intrebari si raspunsuri la tematica disciplinelor Liturgica, Muzica si Catehetica-Omiletica.

Precizam ca, alaturi de Facultatea de Teologie si Stiintele Educatiei a Universitatii Valahia din Targoviste, Seminarul Teologic Sf. Ioan Gura de Aur formeaza viitori misionari si clerici ai Bisericii noastre.

BIROUL DE PRESA AL ARHIEPISCOPIEI TARGOVISTEI

.

06 Mai 2014

Vizualizari: 459

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE