Expozitia 'De dragul parintelui Paisie', la Cluj-Napoca

In subsolul bisericii studentesti din complexul Hasdeu din Cluj-Napoca a fost vernisata marti, 7 iunie, expozitia de arta fotografica „De dragul parintelui Paisie”, dedicata parintelui duhovnic Paisie Olaru. Aici sunt expuse publicului fotografii si scrisori cuprinse in planul editorial al Editurii Teognost, care si-a propus inca de la inceput redescoperirea si promovarea gandirii marilor duhovnici romani.

Organizatorul expozitiei, preotul Ioan Gansca, ne-a furnizat informatii suplimentare: „Exponatele, atat fotografiile, cat si scrisorile, nu au fost vazute de publicul clujean de acum 10 ani si ne-am gandit, impreuna cu organizatorii Zilelor Artei Bizantine, ca ar fi potrivit sa reorganizam aceasta expozitie. Parintele Paisie este, fara indoiala, unul dintre cei caruia li se cuvin amintirea noastra. Pe langa exponate, vor fi prezentate texte explicative, o scurta biografie, ziceri ale altor parinti despre parintele Paisie, asadar multe motive pentru care credem ca este o bucurie pentru cei care vor veni sa viziteze”.

Expozitia dedicata parintelui Paisie se afla la cea de-a VII-a editie, pana acum fiind vernisata in alte sase locatii, cinci in Romania, iar una la Paris. In subsolul bisericii studentilor din Hasdeu, expozitia ramane deschisa pana pe 20 iunie, intre orele 9.00 – 19.00.

Sursa: radiorenasterea.ro

 

07 Iunie 2011

Vizualizari: 622

Voteaza:

Expozitia 'De dragul parintelui Paisie', la Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE