Festival coral international la Buzau

Sala Mare a Consiliului Judetean Buzau a gazduit, sambata, 21 iunie 2014, Festivalul Coral International „Lyra la 40 de ani“. Au concertat corurile: „Neagu Ionescu“ al Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei, „Pastorala“ din Focsani, „Armonia“ din Plopeni, „Rodni Zvutsi“ din Bulgaria si Corul de Camera „Lyra“. Printre cei prezenti la eveniment s-a aflat si Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Ciprian.

Cu acest prilej, Inaltpreasfintia Sa i-a oferit Dlui Prof. Stefan Stanescu – dirijorul Corului „Lyra“, o diploma de excelenta, in semn de apreciere pentru activitatea remarcabila desfasurata pe altarul invatamantului teologic si pedagogic romanesc, pentru cunostintele sale muzicale, sadite cu dragoste in mintea si in inimile tinerelor vlastare ale Bisericii si scolii.



Manifestarea a fost organizata de Casa de Cultura a municipiului Buzau, Consiliul Judetean si Primaria Buzau.

Corul „Lyra“ a luat fiinta in anul 1974, la initiativa unor oameni de cultura buzoieni, iubitori ai muzicii corale, printre acestia remarcandu-se Dl Prof. Stefan Stanescu. In cei 40 de ani de activitate neintrerupta, „Lyra“ a reprezentat Buzaul si, respectiv, Romania, la numeroase concursuri si festivaluri nationale si internationale. Prezenta sa pe scena unor renumite festivaluri corale din Franta, Elvetia, Austria, Grecia, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Republica Moldova, Portugalia, Macedonia si Italia reprezinta o confirmare a valorii formatiei, bazata atat pe bogatia repertoriului – peste 160 de piese de mare popularitate din muzica romaneasca si universala, cat si pe calitatea interpretarii.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.

23 Iunie 2014

Vizualizari: 458

Voteaza:

Festival coral international la Buzau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE