Festival international de toaca la Victoria

Vaile Muntilor Fagaras au rasunat marti, 10 iulie 2012, de ecoul bland al batailor de toaca si de clopot, care au marcat inceputul Festivalului international “Cantecul care zideste”.

Peste o suta de copii din intreaga tara dar si din strainatate, imbracati in costume populare specifice zonelor de provenienta, s-au intrecut in batai de toaca si de clopot, la cea de-a opta editie a festivalului gazduit de biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena din orasul Victoria.

Festivalul de toaca si clopot este gazduit de orasul Victoria de optsprezece ani, iar de opt ani concursul beneficiaza de participare internationala. Din anul 2007 competitia a devenit marca inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.

In cuvantul de binecuvantare, PS Episcop Andrei Fagarasanul s-a aratat bucuros de faptul ca astfel de intalniri din tinda Bisericii aduna atat de multi copii. Ierarhul a subliniat importanta unor mani-festari de acest fel, prin care tinerii sunt pregatiti sa devina buni crestini ai Bisericii stramosesti. „Toaca, din cele mai vechi timpuri, ne indeamna pe toti la rugaciune, la mersul la biserica. Slujbele noastre incep cu glasul toacei, iar Dumnezeu ne asteapta in casa Lui”, a spus PS Episcop Andrei Fagarasanul.

La festivalul de toaca si clopote au participat copii si preoti din 30 de judete ale tarii, alaturi de copii din bisericile ortodoxe din Ucraina, Serbia si Bulgaria.

Toti copiii care au participat la concurs au primit diplome de participare, iar premiantii au fost rasplatiti cu cadouri consistente. Mai mult decat atat, micii participanti vor participa la excursii la manastirile din Tara Fagarasului.

Sursa: basilica.ro

11 Iulie 2012

Vizualizari: 839

Voteaza:

Festival international de toaca la Victoria 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE